Ηγούμενος Ιωάννης: «Δεν πιστεύουμε στον Θεό εξαιτίας συγκεκριμένων προσώπων»

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε η μεγάλη εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου στον Ιερό Ναό Παναγίας του Τράχωνα στον Στρόβολο.
Της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αποστόλου Βαρνάβα Αρχιμ. Ιωάννης, συμπαραστατούμενος από τον εφημέριο του ναού Αιδεσιμολογιώτατο π. Γεώργιο Χρυσοστόμου.
Ο Πανοσιολογιώτατος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στο ιστορικό αλλά και στη θεολογική σημασία της εορτής της Υπαπαντής του Κυρίου από τον πρεσβύτη και δίκαιο Συμεών, σαράντα ημέρες μετά τη Γέννηση του Σωτήρος Χριστού, την οποία εξιστορεί στο ιερό Ευαγγέλιό ο Ευαγγελιστής Λουκάς.
Ο Πανοσιολογιώτατος έκανε ιδιαίτερη μνεία στο ιερό και σεβάσμιο πρόσωπο του πνευματοφόρου Θεοδόχου Συμεών και αναφέρθηκε στις προφητείες του προς την Υπεραγία Θεοτόκο.
Τόνισε ότι θα πρέπει να μας ενθαρρύνει ο λόγος του πρεσβύτου Συμεών για τον Χριστό ότι «οὗτος κεῖται εἰς πτῶσιν καί ἀνά¬στασιν πολλῶν», διότι οτιδήποτε και αν υπομείνουμε στη ζωή μας για χάρη Του, Αυτός είναι η ανάστασή μας και η σωτηρία μας.
«Για κανένα άλλο άνθρωπο επί της γης δεν αναφέρεται αυτή η φράση , όμως δυστυχώς έχουμε παρεξηγήσει τον ρόλο της πίστης, εξιδανικεύοντας συγκεκριμένους ανθρώπους, και απορρίπτοντας άλλους, και αγωνιζόμαστε όχι για τον Χριστό αλλά διότι το είπε ο τάδε γέροντας κλπ.»
Εν κατακλείδι ευχήθηκε σε όλους να αξιωθούν στη ζωή τους της υπαπαντής- υποδοχής του Σωτήρος Χριστού μέσα στην καρδιά τους, αλλά και της υποδοχής της ελευθερίας και της αποκαταστάσεως της ειρήνης της κατεχόμενής μας πατρίδος.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας έγινε η λιτάνευση της ιεράς εικόνος της Παναγίας του Τράχωνα και δέηση υπέρ ελευθερίας της νήσου μας και ταχείας επανόδου των εκτοπισμένων πατέρων και αδελφών στις πατρογονικές τους εστίες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

MONASTERIES OF GREECE – Μοναστήρια της Ελλάδας

Ένα μοναδικό οδοιπορικό στα ελληνικά Ορθόδοξα Μοναστήρια από τον Συγγραφέα, Φωτογράφο και Εκδότη Δημήτρη Σωτηρόπουλο. Το βιβλίο περιέχει πάνω από 600 φωτογραφίες υψηλής … [...]

Μέχρι πότε μας συγχωρεί ο Θεός;

Κάποιος αδελφός ρώτησε τον αββά Ποιμένα: Αν ένας άνθρωπος πέσει σε κάποιο αμάρτημα και μετανοήσει, τον συγχωρεί ο Θεός; Ο γέροντας του αποκρίθηκε: Ο Θεός που έδωσε … [...]

Παραδείγματα πειρασμών

Ομιλία του Ιερομονάχου Μύρωνος Σιμωνοπετρίτη στο Μετόχι της Αναλήψεως της Ι.Μ. Σίμωνος Πέτρας στο Βύρωνα Αττικής. %audio% … [...]

Ο Νώε και ο κατακλυσμός

Καθώς η ιστορία της Δημιουργίας συνεχίζεται στη «Γένεση», διαβάζουμε τη γνωστή ιστορία του Νώε και του κατακλυσμού, ενός γεγονότος που υπάρχει στη συλλογική μνήμη και … [...]