Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: ενοικίαση με την ώρα!

Μικρά ηλεκτροκίνητα τετράτροχα μπορούν πλέον να νοικιάζουν με το σύστημα της χρονοχρέωσης οι κάτοικοι της Γιοκοχάμα, στην Ιαπωνία, μετά την έναρξη σχετικής συνεργασίας της γνωστής αυτοκινητοβιομηχανίας Nissan με υπηρεσία κοινής χρήσης αυτοκινήτων.
Η υπηρεσία “ChoiMobi Yokohama”, επιτρέπει στους χρήστες που εγγράφονται online, να παραλάβουν και να επιστρέψουν τα αυτοκίνητα σε 14 τοποθεσίες, πέριξ του σταθμού στην Γιοκοχάμα. Υπάρχει η δυνατότητα προ-κρατήσεων 30 λεπτά πριν από την παραλαβή, ενώ τα αυτοκίνητα μπορούν να οδηγηθούν εντός των ορίων της πόλης.
Η υπηρεσία κοστίζει 250 yen ανά 15 λεπτά συν 200 yen ως βασικό τέλος, με μέγιστη ημερήσια χρέωση τα 3.000 yen. Οι χρήστες είναι απαραίτητο να έχουν Ιαπωνική άδεια οδήγησης, ένα smartphone και μια πιστωτική κάρτα που έχει εκδοθεί στην Ιαπωνία. Η εγγραφή είναι διαθέσιμη από την ιστοσελίδα Mobi Choi στο https://nissan-rentacar.com/choimobi-yokohama/.
Υπενθυμίζεται ότι η Nissan και η πόλη της Γιοκοχάμα είχαν διεξάγει την πρώτη στην Ιαπωνία δοκιμαστική υπηρεσία με την χρήση  αμιγώς ηλεκτροκίνητων ultra-compact οχημάτων, από τον Οκτώβριο του 2013. Ο στόχος ήταν να ενθαρρύνουν τις επιλογές μεταφορών με χαμηλές εκπομπές ρύπων, τη βελτίωση της ποιότητας των μεταφορικών υπηρεσιών, αλλά και να προωθήσουν τον τουρισμό. Τον Οκτώβριο του 2015 η συνεργασία επεκτάθηκε με την ενοικίαση των αυτοκινήτων στους τοπικούς τουριστικούς πράκτορες και στις επιχειρήσεις.
Η Nissan και η πόλη της Γιοκοχάμα θα συνεχίσουν τις σχετικές μελέτες χρηστικότητας και σκοπιμότητας, ενθαρρύνοντας τους τοπικούς φορείς να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα.

Το μικρό διθέσιο ηλεκτρικό όχημα που βλέπουμε στις φωτογραφίες είχε παρουσιαστεί αρχικά με τα σήματα της Renault (ως Renault Twizy, σε δύο εκδόσεις, με ηλεκτροκινητήρα ισχύος 5 και 17 ίππων και μέγιστη αυτονομία 100 χιλιομέτρων) και τώρα λανσάρεται στην Ιαπωνία με τα σήματα της Nissan, ως ultra-compact electric vehicle, που προορίζεται για καθαρά αστική χρήση (απαγορεύεται η χρήση του σε αυτοκινητόδρομους, όπου η ελάχιστη ταχύτητα είναι τα 60 km/h). Για την οδήγησή του (στη Γαλλία και για την έκδοση των 5 ίππων) δεν απαιτείται δίπλωμα οδήγησης κανονικού αυτοκινήτου και οδηγείται και από άτομα ηλικίας κάτω των 18 ετών, με άδεια οδήγησης τετράτροχης μοτοσικλέτας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΤΟΥ ΑΡΤΙ ΜΕΤΑΝΟΟΥΝΤΟΣ

 Περί τῆς ἐσωτερικῆς καταστάσεως τοῦ ἁμαρτωλοῦ, ὅστις ἀρχίζει νά ἀποφεύγῃ τήν ἁμαρτίαν διά τοῦ Μυστηρίου τῆς μετανοίας καί ἐξομολογήσεως. Ὅταν ὁ ἁμαρτωλός … [...]

Παύλος: Ο Μέγας Απόστολος των Εθνών

Του Λάμπρου Κ. Σκόντζου, Θεολόγου - Καθηγητού | Romfea.gr  Ο μέγας Απόστολος των Εθνών Παύλος δεν ανήκε στη χορεία των δώδεκα Αποστόλων. Δε γνώρισε τον Κύριο όσο … [...]

Θεμελίωση νέου Ι. Ναού και Πανηγυρικός Εσπερινός εορτής των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου (ΦΩΤΟ)

Με την πρέπουσα λαμπρότητα ξεκίνησαν οι εόρτιες λατρευτικές εκδηλώσεις που διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, επί τη ευκαιρία της εορτής των Αγίων … [...]