Η Αγία Ζώνη σε κάθε κλίνη ασθενούς στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης

Με όλες τις τιμές και σε κλίμα ευλάβειας και συγκίνησης, έφθασε το πρωί στο 424 Στρατιωτικο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης η Αγία Ζώνη της Θεομήτωρος συνοδευόμενη από τον Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβα και Βατοπεδινούς πατέρες.

Εκεί τελέστηκε δέηση υπέρ υγείας εργαζομένων, νοσηλευομένων και στρατευμένων παρουσία πλήθους κόσμου που προσήλθε για να προσκυνήσει το μοναδικό κειμήλιο από τη ζωή της Παναγίας που σώζεται μέχρι σήμερα.

Στην ομιλία του ο Μητροπολίτης Βαρνάβας τόνισε τη θεραπευτική δύναμη του κειμηλίου η οποία ακούμπησε κάθε κλίνη ασθενούς του νοσοκομείου.

Προς ανάμνηση της επίσκεψης, οι Βατοπαιδινοί πατέρες προσέφεραν στον διοικητή του Νοσοκομείου το ιερό εικόνισμα της Αγίας Ζώνης της Παναγίας.

Αμέσως μετά η Αγία Ζώνη μεταφέρθηκε στο παρεκκλήσι του  Νοσοκομείου Παπαγεωργίου για προσκύνημα από ασθενείς και συνοδούς.

 
 
 
Φωτογραφίες: Ραφαήλ Γεωργιάδης
 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Πότε η ύλη φέρνει χαρά.

Η σύναξη πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή, την 16 Νοεμβρίου 2018. Αρχιμανδρίτης Ιωάννης Καρασακαλίδης. … [...]

Είναι το σχολείο μου

Η ζωή είναι το σχολείο μου. Προσπαθώ να αριστεύσω, ακολουθώντας το δρόμο της τιμής.   Άλκοτ Άμος (Αμερικανός φιλόσοφος)     … [...]

Χειμερινές εικόνες

Καλημέρα με μία όμορφη εικόνα από τα ορεινά μας που ντύθηκαν τα χειμερινά τούς. Περτούλι σήμερα.   … [...]

Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης

  Να παύσει η συστηματική περιφρόνησης της θρησκείας εκ μέρους των πολιτικών ανδρών, επιστημόνων, λογίων, δημοσιογράφων και άλλων. Να συμμορφωθεί η ανωτέρα τάξις με … [...]