Η Ακολουθία της Αναστάσεως στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας (ΦΩΤΟ)

Από τον Ναό που έχει συνδέσει την ιστορία του με τα σπουδαιότερα κεφάλαια της πορείας του Αιγυπτιώτη και όλου του Απόδημου Ελληνισμού, τον επιβλητικό ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου της πρεσβυγενούς Ελληνικής Κοινότητας της Αλεξάνδρειας, ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄, μετέφερε τις ευχές του προς τις τρεις πατρίδες του Ελληνισμού στη Χώρα του Νείλου: την Ελλάδα, την Κύπρο και την Αίγυπτο.
Παρουσία του Γενικού Προξένου της Ελλάδας στην Αλεξάνδρεια κ. Αθανάσιου Κοτσιώνη και του Αντιπροέδρου της Ελληνικής Κοινότητας κ. Ιωάννη Σιόκα, ο Πατριάρχης Θεόδωρος, έψαλλε το βράδυ του Μ. Σαββάτου το «Χριστός Ανέστη» μαζί με τους πολλούς ομογενείς που ήρθαν να εορτάσουν τη μεγάλη αυτή ημέρα αλλά και τους πολλούς επισκέπτες από την Ελλάδα και την Κύπρο και μεταξύ αυτών, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων από την Αθήνα, Κώστας Μιχαηλίδης.
Εκ μέρους της Κοινοτικής Επιτροπής Αλεξανδρείας, παραβρέθηκαν επίσης οι Κοινοτικοί Επίτροποι Ανδρέας Βαφειάδης και Νικόλας Κόπελος, ο εκπρόσωπος της Κυπριακής Αδελφότητας κ. Γιώργος Ελευθερίου, ο Έφορος Διοίκησης Αποδήμων Προσκόπων και «ψυχή» των Προσκόπων στην Αλεξάνδρεια κ. Άρης Μαρκοζάνης και άλλοι επίσημοι.
«Χρόνια πολλά στην Ελλάδα, την Κύπρο, την Αίγυπτο, την Αφρική και σε όλον τον κόσμο», ευχήθηκε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος.
«Το Φως της Αναστάσεως να μας οδηγεί πάντα στην αγάπη, τη συγχώρεση, την ελπίδα, στην υπομονή και στην αναστάσιμη χαρά».
{youtube}HQNIoJKkRF4{/youtube}

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ο Άγιος Σιλουανός και ο Γέρων Σωφρόνιος

Ο Αρχιμανδρίτης Ζαχαρίας Ζάχαρου της Ι. Μ. Τιμίου Προδρόμου Έσσεξ Αγγλίας μιλάει για την πνευματική σχέση και τα κοινά βιώματα του αγίου Σιλουανού του Αθωνίτου και του … [...]

Πνευματικά Αναγνώσματα • Re: Σήμερα είναι :Τη ΚΑ΄ (21η) Μαϊου, μνήμη των Αγίων ενδόξων θεοστέπτων μεγάλων βασιλέων και Ισαποστόλων ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Κωνσταντίνος ο μέγας και αοίδιμος πρώτος βασιλεύς των Χριστιανών, ο ιδρυτής της Κωνσταντινουπόλεως και της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, εγεννήθη εν Ναϊσώ, σημερινή Νίσση, … [...]