Η Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου στην Εκκλησία της Αλβανίας (ΦΩΤΟ)

Γράφει ο π. Ηλίας Μάκος στην Romfea.gr

Από τα Τίρανα μέχρι το Αργυρόκαστρο και τους Αγίους Σαράντα, οι Ορθόδοξοι της Αλβανίας προσέτρεξαν στους Ναούς για να συμμετάσχουν στην ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου.
Μεταξύ άλλων ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορυτσάς κ. Ιωάννης χοροστάτησε στον ιστορικό καθεδρικό Ναό της πόλης.
Στο κήρυγμά του τόνισε ότι η Παναγία είναι ένα λιμάνι ασφαλείας, γι’ αυτό οι πονεμένοι και απογοητευμένοι άνθρωποι υψώνουν αγωνιώδες το βλέμμα της προς αυτή και περιμένουν το μήνυμα της σωτηρίας.
Ο Σεβ. Μητροπολίτης Φίερι κ. Νικόλαος χοροστάτησε στον καθεδρικό ναό του Αγίου Γεωργίου, ενώ ο Μητροπολίτης Ελμπασάν Νικόλαος στο ναό του αγίου Γεωργίου.
Οι πιστοί στους Ναούς της Αλβανίας προσήλωσαν τη σκέψη τους στην Παναγία και μια αύρα λεπτή έπνευσε στην καρδιά τους.
Ήταν η αύρα της παρουσίας της. Την αισθάνθηκαν να θρονιάζεται μέσα τους. Να βάζει τη σφραγίδα της στην ψυχή τους.
Και να ενώνεται η ψυχή τους μαζί της. Φυσικά, η κοινωνία αυτή και η ενότητα αυτή είναι μυστηριώδης.
Ούτε φωτογραφίζεται, ούτε μετριέται, ούτε ερμηνεύται με λογικούς συλλογισμούς. Μόνο τη ζουν οι Ορθόδοξοι της Αλβανίας.
Την απολαμβάνουν βαθιά, εσωτερικά. Έτσι αθόρυβα δημιουργείται μέσα τους μια μεταμόρφωση. Ήρεμα, απαλά, η καδριά τους αναπλάθεται.
Γίνεται θεοειδής και θεοφόρος. Με το μεταμορφωμένο αυτό εσωτερικό βάθος αντιλαμβάνονται τελείως διαφορετικά τις δυσκολίες και τις αντιλήψεις της κοινωνίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Προετοιμασία για την Μ. Εβδομάδα

Ο μακαριστός ιεροκήρυκας Δημήτριος Παναγόπουλος, μιλώντας για τη σημασία των Παθών και της Αναστάσεως του Κυρίου, εξηγεί πώς μπορούμε να ζήσουμε τα μεγάλα γεγονότα της … [...]

ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ!

Μεγάλη Εβδομάδα (2019). Μ.Δ. Ιωσήφ ο Πάγκαλος. Μ.Τ. 10 Παρθένες. Μ.Τ. Της αλειψάσης τον Κύριον μύρω. Μ.Π. Ο Μυστικός Δείπνος. Μ.Π. Αγία Πάθη. Μ.Σ. Η εις Άδου Κάθοδος. Η … [...]