Η Ακολουθία του Επιταφίου στην Φλώρινα (ΦΩΤΟ)

Για την Romfea.gr | Νίκος Κωνσταντινίδης

Το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής, 7 Απριλίου, και με την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη πραγματοποιήθηκε η Ακολουθία του Επιταφίου στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος στη Φλώρινα.
Της Ιερής Ακολουθίας προεξήρχε ο οικείος ποιμενάρχης κ. Θεόκλητος, ο οποίος πλαισιωμένος από τους κληρικούς του Ιερού Ναού, έψαλε τα εγκώμια έμπροσθεν του Νεκρού Ιησού.
Εν συνεχεία, με τη συνοδεία, τιμητικού αγήματος του στρατού, της φιλαρμονικής μπάντας της πόλης αλλά και χιλιάδων πιστών, πραγματοποιήθηκε συνάντηση Επιταφίων στην κεντρική πλατεία της πόλης.
Εκεί ο Σεβασμιότατος απεύθυνε Θείο Λόγο, αναφερόμενος “Στα μεγάλα και εξαίσια θαύματα που τελούνται την Μεγάλη Παρασκευή”, ενώ συνέχισε λέγοντας πως “λίγες σταγόνες Αίματος αναπλάθουν ολόκληρο τον κόσμο. Αυτή τη μοναδική δύναμη έχει το ατίμητο Αίμα του Χριστού”.
Ο κ. Θεόκλητος παρότρυνε τους πιστούς να “μη γίνονται πλέον δούλοι της αμαρτίας και των ανθρώπων”, ενώ κατέληξε με το αισιόδοξο μήνυμα της Ανάστασης που αναμένει ολόκληρη η Οικουμένη.
Αξίζει να σημειωθεί πως ο οικείος Ποιμενάρχης αναφέρθηκε και προσευχήθηκε και για τους δύο αξιωματικούς που βρίσκονται αιχμάλωτοι στην γειτονική Τουρκία.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ο Γέροντας φλεγόταν όλος!

Ο π. Αδριανός Ριμαρένκο, όταν του ζητήθηκε να σκιαγραφήσει την προσωπικότητα του μεγάλου Γέροντος Νεκταρίου [Ρώσος όσιος Νεκτάριος (1853-1928)], αρνήθηκε … [...]

Ένα ταξίδι με την «Αργώ» στο παρελθόν

Ελάτε να ταξιδέψουμε με την ΑΡΓΩ της φαντασίας μας και της καρδιάς μας, στα νάματα του πλεύσιμου ποταμού της γλώσσας μας, με αντίστροφη αυτή τη φορά κατεύθυνση. Το λιμάνι … [...]