Η Ακολουθία του Επιταφίου στο Γύθειο (ΦΩΤΟ)

Με βαθειά συγκίνηση και κατάνυξη τελέστηκε απόψε η ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου, στους Ιερούς Ναούς και στις Ιερές Μονές της Τοπικής μας Εκκλησίας.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’ χοροστάτησε στην ακολουθία του Επιταφίου, που τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Γυθείου, παρουσία πολιτικών και στρατιωτικών αρχών και πλήθους ευσεβών πιστών.
Στο τέλος της Ακολουθίας έγινε η λιτάνευση του Επιταφίου, υπό τους πένθιμους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Ανατολικής Μάνης, με κατεύθυνση το μνημείο Ηρώων της πόλης, όπου συναντήθηκαν οι Επιτάφιοι των ενοριών Αγίου Γεωργίου, Αγίου Νικολάου, Αγίας Τριάδος και Αποστόλων Πέτρου και Παύλου.
Τέλος ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε σε όλους τους πιστούς Καλή Ανάσταση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ο Γέροντας φλεγόταν όλος!

Ο π. Αδριανός Ριμαρένκο, όταν του ζητήθηκε να σκιαγραφήσει την προσωπικότητα του μεγάλου Γέροντος Νεκταρίου [Ρώσος όσιος Νεκτάριος (1853-1928)], αρνήθηκε … [...]

Ένα ταξίδι με την «Αργώ» στο παρελθόν

Ελάτε να ταξιδέψουμε με την ΑΡΓΩ της φαντασίας μας και της καρδιάς μας, στα νάματα του πλεύσιμου ποταμού της γλώσσας μας, με αντίστροφη αυτή τη φορά κατεύθυνση. Το λιμάνι … [...]