Η Ακολουθία του Νιπτήρος στην Ι.Μ. Μπίχατς (ΦΩΤΟ)

Η τελετή του Νιπτήρος τελέσθηκε σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη, στον Ιερό Ναό των Αρχαγγέλων της Ιεράς Μονής – Treskavac, από τον Μητροπολίτη Μπίχατς και Πέτροβατς, κ.κ. Σέργιο της Εκκλησίας της Σερβίας.
Ο Σεβασμιώτατος μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας έπλυνε τα πόδια των κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως, όπως ο Κύριος Ιησούς Χριστός έπλυνε τους πόδας των Μαθητών.
Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Σέργιος τόνισε την σημασία της Θείας Ευχαριστίας, την οποία άφησε παρακαταθήκη στους μαθητές τους ο Χριστός εις ανάμνηση του σωτήριου πάθους Του και προς άφεσιν αμαρτιών και ζωήν αιώνιον.
Τέλος ο Μητροπολίτης Σέργιος αναφέρθηκε στην σημασία του Θείου Πάθους του Κυρίου καθώς η Σταύρωσή Του συντελέσθηκε προς την συγχώρεση του ανθρώπου και το αίμα του Εσταυρωμένου για να μας απαλλάσσει από την αμαρτία. 
Μέσα στη Θεία Λειτουργία ο Μητροπολίτης Σέργιος έκανε και την χειροτονία νέου πρεσβύτερου κυρίου Νέμανια Ρόσιτς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Υπάρχει Θεός;

Ἅγιος Νικόλαος Βελιμίροβιτς (Ἐπίσκοπος Ἀχρίδος) Ἕνας συνάδελφός σου σοῦ ἐπαναλαμβάνει συνεχῶς: «ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ!» Καὶ αἰσθάνεσαι, σὰν νὰ σὲ χτυπᾶ μὲ μαστίγιο. Καὶ … [...]

Εκλογές 2019.

Η σύναξη πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή την 23 Μαϊου 2019. Αρχιμανδρίτης Ιωάννης Καρασακαλίδης. Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο παρακάτω e- … [...]