Η Ακολουθία των Παθών στα Ιωάννινα (ΦΩΤΟ)

Ιωάννινα | Τηλέμαχος Παππάς

Σε κλίμα κατάνυξης τελέστηκε την Μεγάλη Πέμπτη η Ακολουθία των Αγίων Παθών του Κυρίου στον Ιερό Ναό Της Του Θεού Σοφίας Ανατολής.
Στην ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος, πλαισιούμενος από τους Εφημερίους του Ναού.
Να αναφερθεί ότι πλήθος πιστών κατέκλυσαν τον Ιερό Ναό για να συμμετάσχουν στην κορύφωση του Θείου Δράματος και να προσκυνήσουν τον Εσταυρωμένο.
Στην ομιλία του ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο νόημα που εκπηγάζει από την θυσία του Κυρίου και στην έλευση του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου την Τετάρτη της Πρωτομαγιάς στα Ιωάννινα.
”Σταυρός είναι και να κάνουμε το καθήκον μας, είναι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας, να κάνουμε πράξη και έργο τα χαρίσματα που μας έδωσε ο Θεός” τόνισε ο Σεβασμιώτατος.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:
{youtube}6RcqufNRNZ8{/youtube}

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Υπάρχει Θεός;

Ἅγιος Νικόλαος Βελιμίροβιτς (Ἐπίσκοπος Ἀχρίδος) Ἕνας συνάδελφός σου σοῦ ἐπαναλαμβάνει συνεχῶς: «ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ!» Καὶ αἰσθάνεσαι, σὰν νὰ σὲ χτυπᾶ μὲ μαστίγιο. Καὶ … [...]

Εκλογές 2019.

Η σύναξη πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή την 23 Μαϊου 2019. Αρχιμανδρίτης Ιωάννης Καρασακαλίδης. Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο παρακάτω e- … [...]