Η Ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου στην Ι.Μ. Αργολίδος

Με κάθε λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εόρτασε την εορτή της ανακομιδής των Ιερών λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου, ο ομώνυμος Ιερός ναός στις Εργατικές κατοικίες Ναυπλίου.
Φέτος κατά την ιερά πανήγυρη ο Ιερός Ναός είχε την ευλογία να φιλοξενήσει  το Ιερό Λείψανο του Οσίου Παρθενίου του εν Κουδουμά της Κρήτης για ολιγοήμερη προσκύνηση. 
Την παραμονή της εορτής  Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2018 έγινε η  υποδοχή του Ιερού Λειψάνου του οσίου στα προπύλαια του ναού και εν συνεχεία τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετά  αρτοκλασίας και θείου Κηρύγματος, ιερουργούντος του Αρχιμανδρίτου π. Χρυσοστόμου Μιχαλόπουλου.
Την ημέρα της εορτής  Δευτέρας 3 Σεπτεμβρίου 2018  εψαλλεί ο Όρθρος και τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος και λειτουργούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Αργολίδος κ. Νεκταρίου, ο οποίος μίλησε για τη ζωή και το έργο του Αγίου Νεκταρίου.
Στο τέλος της θείας λειτουργίας ο Μητροπολίτης Αργολίδος προέβει στην χειροθεσία ενός νέου αναγνώστου που θα διακονεί το Ιερό Βήμα του φοιτητή Θεολογίας Αλεξάνδρου Μαυρόγιαννη από το Ναύπλιο.
Ο εφημέριος του ναού π. Βασίλειος Γκολέμης ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Αργολίδος καθώς και όλο τον κόσμο που τίμησαν τον Άγιο Νεκτάριο. Ευχές για μία καλή διακονία εξέφρασε ο Ιερέας και στον νέο αναγνώστη.
Η Ανακομιδή των Ιερών λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου Αιγίνης έγινε το 1953 μ.Χ. Ο Άγιος Νεκτάριος Αιγίνης, εορτάζει στις 9 Νοεμβρίου.
{youtube}_wTF3K4vUMw{/youtube}

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Έτσι φανερώνονται

Η αξιοπρέπεια, η ευγένεια, η φρόνηση, η ακολασία, η φιλοκαλία, φανερώνονται απ’ το πρόσωπο κι απ’ τα σχήματα των ανθρώπων, κι όταν περπατάνε κι όταν κάθονται. … [...]

2η Γιορτή Νεολαίας στην Καλαμαριά (ΦΩΤΟ)

Με χαμόγελα χαράς, ελπίδας και ζωντάνιας από μικρά, μεγάλα παιδιά και νέους πλημμύρισε η κεντρική πλατεία του Δημαρχείου Καλαμαριάς, την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2018, στη 2η … [...]