Η Ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου στην Αίγινα

Αποστολή Ύδρα | Ιωάννης Πεφάνης

Τον Άγιο της αγάπης και της υπομονής, πανηγύρισε η Αίγινα, με την Εορτή της ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως του Θαυματουργού.
Παραμονή της Εορτής, Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου, με πομπή έγινε η κάθοδος της Τιμίας Κάρας του Αγίου από την Μονή της Αγίας Τριάδος, στον μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό και τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός.
Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’, ενώ συγχοροστάτησαν οι Μητροπολίτες Κεφαλληνίας κ. Δημήτριος και Ύδρας Σπετσών Αιγίνης κ. Εφραίμ, και με τη συμμετοχή Ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως.
Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Μάνης, ο οποίος με θεολογικό λόγο, αναφέρθηκε στη μεγάλη προσωπικότητα και ζωή του Αγίου Νεκταρίου.
Να σημειωθεί ότι ύμνους απέδωσε ο χορός Ιεροψαλτών υπό τη διεύθυνση κ. Δημητρίου Καλομοίρη.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ανακήρυξη της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου σε Επίτιμο Πρόεδρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών

Η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών έχει την τιμή να σας προσκαλέσει στην τελετή ανακηρύξεως της Αυτού Θειοτάτης Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου εις … [...]

ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΘΕΚΛΑΣ ΤΗΣ ΙΣΑΠΟΣΤΟΛΟΥ

Η Αγία Θέκλα η Ισαπόστολος Η Αγία Θέκλα έζησε στους Αποστολικούς χρόνους, στους πρώτους δηλ. χρόνους του Χριστιανισμού. Πρόκειται περί μεγάλης Αγίας. Η Εκκλησία την … [...]