«Η Ανατολή Έδυσε»: Πώς, πότε και γιατί κόπηκε ο ομφάλιος λώρος μας με την Ανατολή;

Το Ελληνικό Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών (ΙΔ.ΙΣ.ΜΕ.) παρουσιάζει την Τετάρτη 29 Μαΐου 2019 και ώρα 19:00 στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης το νέο ιστορικό ντοκιμαντέρ σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Παπαηλιού «Η Ανατολή Έδυσε». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τον Σύλλογο Μικρασιατών Πεύκης – Λυκόβρυσης «ΙΩΝΙΑ», τον Σύλλογο Μικρασιατών Νέου Ψυχικού «Άγιος Γεώργιος» Δήμου Ψυχικού – Φιλοθέης, το ΠΕΑΠ Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης και τον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονα Πεύκης.

Περίληψη: Πώς, πότε και γιατί κόπηκε ο ομφάλιος λώρος μας με την Ανατολή; Το ντοκιμαντέρ είναι βασισμένο στις ανταποκρίσεις του δημοσιογράφου Κώστα Μισαηλίδη για την Μικρασιατική Εκστρατεία (1919-1922). Η τραγωδία ξετυλίγεται μέσα από το λόγο του Μικρασιάτη πολεμικού ανταποκριτή, δημοσιογράφου και ποιητή. Από τα σκληρά πεδία των μαχών και τα ερείπια, αναδύεται το ανθρώπινο δράμα.
%lakjnabgtarfacvabnamp%
Το ντοκιμαντέρ συμμετείχε στο Επίσημο Πρόγραμμα του 21ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.
Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Παπαηλιού
Μουσική: Γιάννης Βοργίας
Ιστορικός Σύμβουλος: Ειρήνη Σαρίογλου
Αφήγηση: Γιώργος Κέντρος
Ας σημειωθεί τέλος ότι με μεγάλη επιτυχία και αθρόα προσέλευση πραγματοποιήθηκε η πρεμιέρα του «Η Ανατολή Έδυσε»και η παρουσίαση της έκδοσης «Η Μικρασιατική Εκστρατεία του Κώστα Μισαηλίδη – Οι Ανταποκρίσεις του από το Μέτωπο (1919-1922)» την Πέμπτη 2 Μαΐου 2019 στο Πολεμικό Μουσείο.
%papoooanababbafaraedacasakao%

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Προϋποθέσεις για την επιτυχία του γάμου

Ο Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος μιλάει για τις προϋποθέσεις που η πείρα της Εκκλησίας και των αγίων θεωρεί απαραίτητες για την επιτυχία του χριστιανικού γάμου και την … [...]