Η Αποκαθήλωση στο Μετόχι του Κύκκου στην Λευκωσία (ΦΩΤΟ)

Γράφει ο Λουκάς Α. Παναγιώτου 

Με ιερό δέος, σε κλίμα βαθιάς κατάνυξης, αλλά και συγκίνησης, ετελέσθη το πρωί, στον Ιερό Ναό Αγίου Προκοπίου, Μετόχι της Ιεράς Μονής Κύκκου στην Λευκωσία, ο Εσπερινός της Αποκαθηλώσεως.
Της Ακολουθίας χοροστάτησε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κύκκου και Τηλλυρίας κ. Νικηφόρος πλαισιούμενος από πατέρες της Μονής και κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως.
Πλήθος πιστών κατέκλυσε τον Ναό για να παρακολουθήσει με ευλάβεια την Ιερά Ακολουθία, να συμπροσευχηθεί και να συμμετέχει στην κορύφωση του Θείου Δράματος του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και να προσκυνήσει τόσο τον Σταυρό του μαρτυρίου, όσο και τον Επιτάφιο.
Κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης της Ευαγγελικής περικοπής πραγματοποιήθηκε η Αποκαθήλωση του νεκρού σώματος του εσταυρωμένου Κυρίου και αφού ενετυλίχθει «σινδόνι καθαρά» μετεφέρθηκε για να εναποτεθεί στην Αγία Τράπεζα.
Ακολούθησε η λιτάνευση του «σώματος» του Κυρίου γύρω από τον Ιερό Ναό και η εναπόθεσή του στο περίτεχνα ανθοστόλιστο κουβούκλιο του Επιταφίου.
Τους θαυμάσιους ύμνους της ημέρας, απέδωσαν εξαίσια και με κατανυκτικό ύφος, τα μέλη του Βυζαντινού Χορού της Ιεράς Μονής Κύκκου, υπό τη καθοδήγηση των κ. Άριστου Θουκυδίδη και Νίκου Παναγιώτου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ο Άγιος Σιλουανός και ο Γέρων Σωφρόνιος

Ο Αρχιμανδρίτης Ζαχαρίας Ζάχαρου της Ι. Μ. Τιμίου Προδρόμου Έσσεξ Αγγλίας μιλάει για την πνευματική σχέση και τα κοινά βιώματα του αγίου Σιλουανού του Αθωνίτου και του … [...]

Πνευματικά Αναγνώσματα • Re: Σήμερα είναι :Τη ΚΑ΄ (21η) Μαϊου, μνήμη των Αγίων ενδόξων θεοστέπτων μεγάλων βασιλέων και Ισαποστόλων ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Κωνσταντίνος ο μέγας και αοίδιμος πρώτος βασιλεύς των Χριστιανών, ο ιδρυτής της Κωνσταντινουπόλεως και της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, εγεννήθη εν Ναϊσώ, σημερινή Νίσση, … [...]