Η Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου στην Κέρκυρα (ΦΩΤΟ)

Με την καθιερωμένη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό της Υπεραγίας Θεοτόκου Σπηλαιωτίσσης γιορτάστηκε στην Κέρκυρα η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου.
Στην δοξολογία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, παρουσία των αρχών του τόπου.
Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο φιλόλογος και ιστορικός κ. Δημήτριος Ζυμάρης, γραμματέας της Αναγνωστικής Εταιρείας Κερκύρας. Στην συνέχεια ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και η καθιερωμένη παρέλαση μαθητών σχολείων, τμημάτων του Ερυθρού Σταυρού, των προσκόπων και των οδηγών, Τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων και της Εθνοφυλακής με συμμετοχή των Φιλαρμονικών «ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ», «ΣΠΥΡΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ», «ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ» και «ΠΑΛΑΙΑ», κατά την εθιμική τάξη.
Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο γ.γ. του Υπουργείου Παιδείας Γιώργος Βούτσινος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστιανική Ερμηνεία στην Αλληγορία του Σπηλαίου του Πλάτωνα & στο Πέρασμα του Οδυσσέα από το Νησί των Σειρήνων

Ο Μέγας Βασίλειος σε λόγο του απευθυνόμενος προς τους νέους, καταδεικνύει τον τρόπο με το οποίο πρέπει να χρησιμοποιούν την θύραθεν παιδεία, έτσι ώστε να ωφεληθούνται από … [...]

Η νηστεία των Χριστουγέννων

Μία ακόμη ευλογημένη περίοδος νηστείας ξεκινά, πνευματικού αγώνα και προσπάθειας για να στρέψουμε το νου μας προς το Θεό, ο καθένας με τις δυνάμεις του και το πνευματικό … [...]