Η Εθνική Επέτειος του «ΟΧΙ» στα Χανιά (ΦΩΤΟ)

Με την πρέπουσα λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν στην Ιερά Μητρόπολη μας, το Σάββατο 28 Οκτωβρίου, εκδηλώσεις, τόσο επί τη εορτή της Αγίας Σκέπης όσο και της Εθνικής Επετείου του 1940.
Με την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Σπλάντζιας ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνού, για την εορτή της Αγίας Σκέπης ξεκίνησαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επετειακή μας εορτή.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελεσθηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου επίσημη Δοξολογία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου, επί την ευκαιρία της επετείου του «ΟΧΙ» με τη συμμετοχή των τοπικών πολιτικών και στρατιωτικών αρχών.
Τον πανηγυρικό της ημέρας ανέγνωσε η φιλόλογος κ. Αναστασία Μαλούκου. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υπουργός Υγείας κ. Παύλος Πολάκης.
Στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος κ. Δαμασκηνός μετέβει συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλο Αρχιμ. Δαμασκηνό Λιονάκη, τον Αρχιερατικό Επίτροπο της Β’ Αρχιερατικής Περιφέρειας Πανοσιολογιώτατο Αρχιμ. Αμφιλόχιο Παπαγιαννάκη και άλλους Κληρικούς και συνεργάτες στο σημείο όπου πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση, ενώ ακολούθησε η καθιερωμένη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Μνημονευουμε γιατι αγαπαμε…

Άγιος Ιωάννης της Κροστάνδης Μερικοί ρωτούν γιατί μνημονεύουμε τα ονόματα των κεκοιμημένων και των ζώντων στις προσευχές που κάνουμε γι’ αυτούς. Ο Θεός σαν … [...]

Διορθόδοξο Συνέδριο στην Πάτρα (ΦΩΤΟ)

Μὲ ἐπιτυχία ξεκίνησαν τήν Παρασκευή 17.11.2017, οἱ ἐργασίες τοῦ Διορθόδοξου Συνεδρίου μὲ θέμα: «Εὑρήκαμε τὸν Μεσσίαν: Τὸ μήνυμα τοῦ Ἀποστόλου Ἀνδρέου στὸν σύγχρονο … [...]

Ειλικρινά…

Γράφει ο Καθηγούμενος Πορφύριος της Ι.Μ. Τιμίου Προδρόμου Βέροιας Ειλικρινά, χαίρομαι περισσότερο όταν υπάρχει κριτική σε κάτι που εκφράζουμε παρά όταν υπάρχει σιωπή, … [...]