Η Εθνική Επέτειος του ''ΟΧΙ'' στην Ι.Μ. Καρθαγένης

Με την δέουσα τάξη εορτάσθηκε η εθνική εορτή του ηρωικού έπους του 1940 στην Ιερά Μητρόπολη Καρθαγένης, με την συμμετοχή των Ελλήνων που διαβιούν στις χώρες της δικαιοδοσίας αυτής.
Στην Τύνιδα, έδρα της Μητροπόλεως, προηξήρχε της Θείας Λειτουργίας και εν συνεχεία της καθιερωμένης Δοξολογίας, ο Σεβ. Μητροπολίτης Καρθαγένης κ. Μελέτιος, ενώ μετά την Απόλυση της Ευχαριστιακής Συνάξεως ετέλεσε την Επιμνημόσυνη Δέηση των ηρωικώς αγωνισαμένων και ενδόξως πεσόντων Ελλήνων κατά τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο, στο Ηρώον του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου, παρουσία της νέας Προξένου της Ελλάδος στην Τυνησία κ. Ηλιάνας Ανδρίτσου, η οποία κατέθεσε στεφάνι εκ μέρους της Ελληνικής Πολιτείας και ανέγνωσε το εόρτιο μήνυμα του Υπουργού κ. Κοτζιά, του Προέδρου της Ελληνικής Κοινότητος Τυνησίας κ. Ιωάννου Δύντσικου, του Στρατιωτικού Ακολούθου της Ελλάδος, πλοιάρχου κ. Αλκιβιάδου Ιωάννου, του προσωπικού της Ελληνικής Πρεσβείας και Ελλήνων παροίκων.
Εν συνεχεία, η Κοινότητα παρέθεσε πρός όλους εορταστική δεξίωση στο χώρο του Εντευκτηρίου.
Την Εθνική Εορτή εόρτασαν με Θεία Λειτουργία και Δοξολογία και οι Έλληνες του Μαρόκου στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Καζαμπλάνκας, ιερουργούντος του εθελοντικώς μεταβάντος εξ Αθηνών, Πρωτοπρεσβυτέρου Γεωργίου Φραγκιαδάκη, παρουσία του Πρέσβεως της Ελλάδος στο Μαρόκο, Εξοχ. κ.Παναγιώτου Σαρρή, του Προέδρου της Ελληνικής Κοινότητος κ.Κωνσταντίνου Πιστικού και πιστών Ελλήνων, Ρουμάνων και Σέρβων.
Την εορταστική ατμόσφαιρα των διημέρου επισφράγισε η βάπτιση της εγγονής της Γραμματέως της Ελληνικής Κοινότητος, κας Αικατερίνης Ανδρουλάκη, στην οποία εδόθη το όνομα ″Χρυσή″.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Μωυσέως Ωδή

Ανάμεσα στις πιο αγαπητές μορφές των προσφάτως κοιμηθέντων αγιορειτών Πατέρων συγκαταλέγεται ο Γέρων Μωυσής Αγιορείτης. Η ακτινοβολία τόσο της προσωπικότητάς του όσο και … [...]

Διορθόδοξο Συνέδριο στην Πάτρα (ΦΩΤΟ)

Μὲ ἐπιτυχία ξεκίνησαν τήν Παρασκευή 17.11.2017, οἱ ἐργασίες τοῦ Διορθόδοξου Συνεδρίου μὲ θέμα: «Εὑρήκαμε τὸν Μεσσίαν: Τὸ μήνυμα τοῦ Ἀποστόλου Ἀνδρέου στὸν σύγχρονο … [...]