Η Εικόνα της «Παναγίας της Βηματάρισσας» από την Ι.Μ. Κουτλουμουσίου στο Ναύπλιο

Με κάθε μεγαλοπρέπεια πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα 24 Ιουνίου η υποδοχή της Ιεράς Εικόνος Παναγίας Βηματαρίσσης από την Ι.Μ. Κουτλουμουσίου Αγίου Όρους στην Ιερά Μητρόπολη Αργολίδος.
Η υποδοχή έγινε από τον Σεβ. Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκτάριο. Ακολούθησε λιτανευτική πομπή και άφιξη στον ιερό ναό Αγίου Νεκταρίου Εργατικών κατοικιών Ναυπλίου.
Μετά την υποδοχή της Ιερής εικόνας ακολούθησε εσπερινός και ομιλία από τον Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκτάριο για την ζωή των μοναχών στο Άγιο Όρος.
Η ιερά εικόνα της «Παναγίας Βηματαρίσσης» φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου Αγίου Όρους και θα παραμείνει στον ιερό ναό του Αγίου Νεκταρίου στο Ναύπλιο από 24 έως 30 Ιουνίου 2019.
Η Ιερά εικόνα της Παναγίας ήταν δώρο του Αλεξίου Α’ Κομνηνού στη Μονή. Στο επώνυμο τον επιφανούς δωρητή οφείλεται ἡ δεύτερη επωνυμία της, «Κομνηνή».
Είναι γεγονός ότι για τούς Κουτλουμουσιανούς Πατέρες υπήρξε ένας απλός λόγος, για τον οποίο ἡ Παναγία του Κομνηνού επονομάστηκε «Βηματάρισσα»:, επειδή είναι τοποθετημένη στο άγιο Βήμα, πίσω από το ιερό Θυσιαστήριο.
Στο ναό Καθημερινά θα τελούνται Ιερές Ακολουθίες, Θείες Λειτουργίες, Ιερές Παρακλήσεις και Ιερές Αγρυπνίες καθώς και ποικίλες πνευματικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις.
Ο εφημέριος του ναού π. Βασίλειος Γκολέμης ευχαρίστησε από καρδιάς τον Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκτάριο για την άδεια που έδωσε να μεταφερθεί η Ιερά εικόνα της Παναγίας από το Άγιο Όρος στο Ναύπλιο, καθώς και τους πατέρες που μετέφεραν την θαυματουργή εικόνα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Καρκίνος του μαστού

Πρόκειται για τη συχνότερη μορφή καρκίνου στις γυναίκες. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με παγκόσμιες έρευνες, 1 σε κάθε 9-12 γυναίκες, ανάλογα με τη χώρα που ζει, θα εμφανίσει … [...]

«Γέννησα ένα υγιέστατο αγοράκι»

30-9-2016, Κύπρος «Νοιώθω την ανάγκη να σας ευχαριστήσω για τη μεγάλη τιμή που κάνατε και φέρατε την Αγία Ζώνη στο σπίτι μας. Μέσα σε αυτό το χαρτί της επιστολής μου, … [...]