Η Εκκλησία της Αλβανίας τίμησε τους Πρωτοκορυφαίους Αποστόλους Πέτρο και Παύλο

Γράφει ο π. Ηλίας Μάκος στην Romfea.gr

Πανηγυρικά τιμήθηκε η μνήμη των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στην Εκκλησία της Αλβανίας.
Ναοί και μοναστήρια είναι αφιερωμένοι στ’ όνομά τους σ’ ολόκληρη την Αλβανία.
Ο Μητροπολίτης Ελμπασάν κ. Αντώνιος, ιερούργησε στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στην πόλη Πεκίν του Ελμπασάν.
Εκεί εκκλησιάστηκαν και παιδιά από κατασκήνωση, τα οποία ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε και τους απένειμε αναμνηστικά μετάλλια.
Ο Επίσκοπος Βίλιδος κ. Άστιος ιερούργησε στο Ιερό Ναό Πέτρου και Παύλου στο χωριό Ρουσκούλ της Αλβανίας.
Όρθος και θεία λειτουργία τελέστηκε και στο ναό των Αποστόλου Παύλου και Αγίου Αστείου στο Δυρράχιο, όπου στο τέλος προσφέρθηκαν δωρέαν γλυκά στους εκκλησιαζόμενους.
Πιστοί συγκεντρώθηκαν λατρευτικά και στον ιστορικό Ιερό Ναό Πέτρου και Παύλου στη Χοστέβα Αργυροκάστρου.
Οι πιστοί της Αλβανίας γνωρίζουν και διαπιστώνουν ότι στην Ορθόδοξη Εκκλησία τους, υπάρχει πολλαπλώς το Αποστολικό πνεύμα, όπως εκφράζεται με τον ιεραποστολικό ζήλο, την αγάπη για τον Ιησού και το συνάνθρωπο, τη στερέωση της πίστης από τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο και τους κληρικούς όλων των βαθμίδων.
Επίσης νιώθουν ότι η δική τους πρόσκληση από το Θεό σημαίνει και τιμή, αλλά και υπέρμετρη ευθύνη για τη δικαίωση του οράματος ενός καλύτερου και δικαιότερου κόσμου, που ο Κύριος αντιπροσωπεύει.
Το παράδειγμα των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, αλλά και όλων των Αποστόλων, δείχνει ότι υπάρχουν πηγές δύναμης μη ορατές και προβλέψιμες, που λειτουργούν, που φέρνουν τα πάνω κάτω, κάνουν δυνατά τα πιο απίθανα πράγματα.
Αυτές ακριβώς οι μυστικές πηγές δύναμης, που μένουν ανεκμετάλλευτες, είναι εκείνες, που μπορούν να ικανοποιήσουν και τις πιο σοβαρές ανάγκες της ζωής μας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εκοιμήθη ο Γέροντας του Οσίου Παταπίου

Αυτή την εβδομάδα η “Ορθόδοξη Αλήθεια” προσφέρει στους αναγνώστες βιβλία της θρησκευτικής βιβλιογραφίας μαζί με την εφημερίδα. Η εφημερίδα στο βασικό της θέμα προβάλει … [...]

Μετάνοια και προκοπή.

Η σύναξη πραγματοποιήθηκε την 22 Ιουλίου 2019. Αρχιμανδρίτης Ιωάννης Καρασακαλίδης. Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο παρακάτω e-mail:ioannisieromonaxos@gmail.com … [...]