Η Εκκλησία της Ελλάδος αποφασίζει για την Ουκρανία

Του Αιμίλιου Πολυγένη

Ξεκινούν σήμερα, Δευτέρα 26 Αυγούστου, οι εργασίες της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, οι οποίες θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη 28 Αυγούστου.
Στο πλαίσιο των εργασιών θα συζητηθεί το θέμα της αναγνώρισης της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας, από την Εκκλησία της Ελλάδος.
Για τον σκοπό αυτό μάλιστα, έχουν προσκληθεί προκειμένου να συμμετάσχουν, εισηγητές που έχει ορίσει η Ιερά Σύνοδος, οι οποίοι και θα παρουσιάσουν την σχετική γνωμοδότηση για την αναγνώριση της νέας Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας, από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Εκκλησία της Ελλάδος είναι η πρώτη Ορθόδοξη Εκκλησία η οποία καλείται να αναγνωρίσει το αυτοκέφαλο της Εκκλησίας της Ουκρανίας, το οποίο παραχώρησε πριν από μερικούς μήνες το Οικουμενικό Πατριαρχείο.
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον εξάλλου αναμένονται οι αντιδράσεις των υπολοίπων Ορθοδόξων Εκκλησιών, καθώς και εάν θα ακολουθήσουν το παράδειγμα της Ελλαδικής Εκκλησίας, σε περίπτωση που η τελευταία αναγνωρίσει την Αυτοκέφαλη Ουκρανική Εκκλησία, όπως φημολογείται.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τί ζητάμε από το παιδί μας στο σχολείο;

Τι ζητάμε άραγε από το παιδί μας στο σχολείο; Οι γονείς θέλουμε καλούς βαθμούς. Θέλουμε το παιδί μας να απασχολείται αρκετές ώρες την ημέρα και να καλύπτει τα κενά τα … [...]

Πνευματικά Αναγνώσματα • Re: Σήμερα είναι :Τη Κ΄ (20η) Σεπτεμβρίου, μνήμη των Αγίων Ομολογητών ΘΕΟΔΩΡΟΥ και ΕΥΠΡΕΠΙΟΥ, μαθητών του αυτού Αγίου

Μάξιμος ο σοφώτατος Όσιος Πατήρ ημών και Ομολογητής είναι εκείνος, όστις επρωτοστάτησε δια την συγκρότησιν της εν Ρώμη Συνόδου, ήτις συγκληθείσα υπό του Αγίου Μαρτίνου … [...]