Η Εκκλησία της Ρωσίας θα επανεξετάσει την ποιμαντική φροντίδα των ρώσων της Αφρικής

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr

“Η Εκκλησία της Ρωσίας δεν αποκλείει πλέον την δυνατότητα αναθεώρησης του ζητήματος, σχετικά με την ποιμαντική των ρώσων που ζουν σε χώρες της Αφρικής” — δήλωσε ο Πρόεδρος του Συνοδικού Τμήματος για τις σχέσεις Εκκλησίας και Κοινωνίας του Πατριαρχείου Μόσχας, Βλαντιμίρ Λεγκόιντα.
Να αναφερθεί ότι ο κ. Λεγκόιντα αναφέρθηκε και στην απόφαση του Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεοδώρου Β΄, ο οποίος την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου αναγνώρισε την αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας.
“Εκτός από την αφαίρεση του ονόματος του Πατριάρχη από τα δίπτυχα, οι συνέπειες όσον αφορά την ποιμαντική των ρώσων της Αφρικής είναι αναπόφευκτες” – πρόσθεσε ο Βλαντιμίρ Λεγκόιντα.
Επίσης ο κ. Λεγκόιντα πρόσθεσε ότι “αυτό είναι πλέον ένα από τα θέματα που θα εξεταστούν σοβαρά, ώστε να βρεθεί άμεσα λύση”.
Κλείνοντας ο Πρόεδρος του Συνοδικού Τμήματος για τις σχέσεις Εκκλησίας και Κοινωνίας του Πατριαρχείου Μόσχας, υπογράμμισε ότι “η Ιερά Σύνοδος είναι εκείνη όμως που θα αποφασίσει επί του θέματος”.
Μέχρι σήμερα με τη συνεργασία των Αδελφών Ορθοδόξων Εκκλησιών παραχωρούνται Ορθόδοξοι κληρικοί από τα Πατριαρχεία Ρωσίας, Σερβίας, Ρουμανίας και Βουλγαρίας που διακονούν κάτω από την εκκλησιαστική δικαιοδοσία του τοπικών Μητροπόλεων και Επισκοπών του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, χρησιμοποιώντας μαζί με την αγγλική γλώσσα και την εθνική τους γλώσσα, τόσο στη λειτουργική ζωή της ενορίας όσο και στην ποιμαντική.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Προσέχετε την ελεημοσύνην υμών

Ο Αρχιμανδρίτης Επιφάνιος Χατζηγιάγκου, Προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ναού της Ιεράς Μητροπόλεως Φλωρίνης, μιλάει για την αρετή της ελεημοσύνης, σύμφωνα με τους λόγους … [...]

Η ελεημοσύνη του ελεήμονα

Συμπληρώνονται σήμερα 1400 χρόνια από τη οσία κοίμηση τού εν αγίοις πατρός ημών Ιωάννη του Ελεήμονος, Πατριάρχη Αλεξανδρείας, του εκ Κύπρου καταγομένου και εν Κύπρω … [...]