Η Ελληνική Κοινότητα Χάαρ στο πλευρό των πυρόπληκτων της Αττικής

Η Ελληνική Κοινότητα Χάαρ ανταποκρίθηκε άμεσα στις ανάγκες των συμπατριωτών μας που επλήγησαν από τη φονική πυρκαγιά του περασμένου Ιουλίου στην Αττική και δραστηριοποιήθηκε για τη συλλογή χρημάτων για τις εκπαιδευτικές ανάγκες των σχολείων της περιοχής που επλήγησαν άμεσα από την πυρκαγιά.
Σε σύμπραξη με τους τουρκικούς συλλόγους Μονάχου timetohelp και mevlana rumi και με συνεργασία με την Ορθόδοξη Ενορία Αγίων Αποστόλων Χάαρ διοργάνωσε την Κυριακή 21.10.18 μια φιλανθρωπική εκδήλωση στη πόλη Χάαρ με σκοπό την εξασφάλιση τεχνικού εξοπλισμού (κομπιούτερς και οπτικοακουστικού υλικού) σε σχολεία που υπέστησαν ολοκληρωτική καταστροφή από την πυρκαγιά.
Η εκδήλωση άρχισε το μεσημέρι της Κυριακής 21.10.18 με την παράθεση ελληνικών εδεσμάτων και γλυκών που πρόσφεραν ευγενώς τα ελληνικά εστιατόρια Kalimera, Thalassa, Giannis Gusto, Ilios, Kaffee Mitsi, το Ζαχαροπλαστείο Palios και τουρκικών φαγητών που προσκόμισαν οι τούρκοι συνδιοργανωτές.
Το ελληνικό Ωδείο GENIMA πλαισίωσε δωρεάν με ωραιότατη μουσική την όλη εκδήλωση.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση (γερμανιστί και ελληνιστί) στην Ενορία Αγίων Αποστόλων Χάαρ, που φιλοξενείται στον ρωμαιοκαθολικό ναό της πόλης, για τα θύματα της πυρκαγιάς, με τον προιστάμενο της Ενορίας Αρχιμανδρίτη Γεώργιο Σιώμο και τον Πρωτοπρεσβύτερο Απόστολο Μαλαμούση, Αρχιερατικό Επιτετραμμένο για τις δημόσιες σχέσεις με τη Βαυαρική Πολιτεία.
Το ψαλτήρι κόσμησε με την ωραία ψαλμωδία των τροπαρίων ο μαθητής της Γ΄ Λυκείου Μονάχου κ. Ιωάννης Τέλιος.
Στην ακολουθία του μνημοσύνου παρέστησαν επίσης και οι εκπρόσωποι των συνδιοργανωτών τουρκικών συλλόγων, οι οποίοι και γεύτηκαν και των κολλύβων που παρετέθηκαν.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Δήμαρχος της πόλης Χάαρ κ. Γκαβριέλλε Μίλλερ, o Επικοινωνιολόγος Καθηγητής κ. Δρ. Γεώργιος Μανωλάκος από το Ευρωπαικό Ινστιτούτο Διεπιστημονικών Εφαρμογών και ο Συντονιστής Εκπαίδευσης στο Γενικό Προξενείο Μονάχου, κ. Δρ. Γεώργιος Παπατσίμπας.
Η συλλογή χρημάτων συνεχίζεται μέχρι και τέλος Οκτωβρίου 2018. Μέχρι σήμερα έλαβε η Ελληνική Κοινότητα Χάαρ δωρεές πάνω από δέκα χιλιάδες ευρώ.
Αρχές Νοεμβρίου θα επισκεφθούν προσωπικώς ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Χάαρ κ. Απόστολος Κώτσης και το μέλος του τουρκικού συλλόγου timetohelp κ. Murat Güclü τα πληγέντα σχολεία, και θα προβούν αυτοπροσώπως στην αγορά του τεχνικού εξοπλισμού και στην τοποθέτησή τους στις αίθουσες διδασκαλίας.
Είναι η πρώτη φορά που στη περιοχή του Μονάχου Έλληνες και Τούρκοι συνεργάζονται για στηρίξουν ελληνικά σχολεία της Πατρίδας μας, που πλήγησαν από τη φονική πυρκαγιά, ώστε να μπορέσουν αυτά και πάλι να λειτουργήσουν με κατάλληλο τεχνικό και διδακτικό εξοπλισμό.
Η Εκκλησία μας στήριξε ολοπρόθυμα την κοινή αυτή πρωτοβουλία Ελλήνων και Τούρκων Βαυαρίας και συγχαίρει τους διοργανωτές της και ιδιαίτερα τον δραστήριο πρόεδρο της Κοινότητας κ. Απόστολο Κώτση.
Οι εφημερίδες Münchner Merkur και Süddeutsche Zeitung θα αναφερθούν τις επόμενες ημέρες αναλυτικώτερα με ρεπορτάζ στην ελληνο-τουρκική-βαυαρική αυτή φιλανθρωπική εκδήλωση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δεν έκανε σκλάβο

Ο Θεός όλους τους ανθρώπους τους έπλασε ελεύθερους. Κανένα δεν έκανε σκλάβο η φύση.   Αλκιδάμας (Αρχαίος Έλληνας σοφιστής) … [...]

11293 – Γέροντα, πως είναι η Παναγία;

Ο ιερομόναχος Χρυσόστομος της Ιεράς Μονής Κουτλουμουσίου του Αγίου Όρους περιγράφει την ερώτηση που έκανε ο Γέροντας Χριστόδουλος και ηγούμενος της μονής στον Γέροντα … [...]