Η εορτή της Αγίας Αγάθης στην Ι.Μ. Κερκύρας (ΦΩΤΟ)

Την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2019 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος ιερούργησε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Αγίας Αγάθης, στο χωριό Ζυγός της βόρειας Κέρκυρας.
Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Κερκύρας τόνισε ότι η Αγία Μάρτυς του Χριστού Αγάθη, η οποία έζησε στην Κατάνη της Σικελίας, πολέμισε τον διάβολο, την ειδωλολατρία και την αμαρτία, δια της πίστεώς της στον Τριαδικό Θεό.
Ενώ ήταν γυναίκα, είχε παρόλα αυτά ανδρείο φρόνημα. Στην περιοχή που βρισκόταν υπήρχε τότε ναός αφιερωμένος στον Ποσειδώνα. Σήμερα στο ίδιο σημείο δεσπόζει μια μεγάλη Χριστιανική Βασιλική, αφιερωμένη στην Αγία Αγάθη.
Αναφερόμενος στη σημερινή εποχή ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε ότι η δύναμη της πίστεως δεν ίσχυε μόνο στους πρώτους Χριστιανικούς αιώνες, αλλά και σήμερα. Και στις ημέρες μας ο εχθρός μας, ο διάβολος συνεχίζει και πολεμά τον Θεό, μέσω της κορωνίδας της δημιουργίας του Κυρίου, δηλαδή μέσω του ανθρώπου.
Η δύναμη του κακού λαμβάνει υπόσταση και μπορεί να καταστρέψει τα πάντα, όταν ο άνθρωπος αυτονομείται και απομακρύνεται από τον Χριστό. Με άλλα λόγια όταν βρίσκεται “ανοχύρωτος” πνευματικά.
Βλέπουμε καθημερινά τις πάμπολλες αλλοιώσεις που υφίσταται η κοινωνία μας από το κακό και κυρίως η νέα γενιά που παρασύρεται στα ναρκωτικά και στην φιληδονία, εξαιτίας φυσικά της πνευματικής αδιαφορίας των μεγαλυτέρων.
Η πίστη από την άλλη μεριά αποδεικνύεται ισχυρότερη, από αυτή τη δύναμη του κακού.
Ο Απόστολος Παύλος τονίζει ότι ο άνθρωπος γίνεται ισχυρός όταν έχει τον Χριστό στην καρδιά του.
Επιπλέον ο κ. Νεκτάριος υπογράμμισε ότι η Εκκλησία μας προβάλλει κάθε ημέρα, μέσα στον Λειτουργικό ενιαυτό, τους Αγίους μας, με σκοπό να πάρουμε όλοι μας αφορμή, ώστε να εντείνουμε τον πνευματικό μας αγώνα και να δοξολογήσουμε τον Κύριο.
Κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στους πιστούς Κύριος ο Θεός να τους δίδει φώτιση, δια πρεσβειών της Αγίας Αγάθης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ποιός είναι χριστιανός;

Πρέπει να γνωρίζουμε ότι οι χριστιανοί είναι χριστιανοί, όταν σκέπτονται, καθένας μόνος του αλλά και μεταξύ τους, ως σύνολο, ό,τι είναι «εν Χριστώ Ιησού», διότι αυτό … [...]

Ιερεεας στην Φλωρινα ελεγχει δημοσιως βουλευτη του Συριζα, ζητωντας του να μετανοησει για την προδοσια της Μακεδονιας! (ΒΙΝΤΕΟ)

Συγχαρητήρια στον Ιερέα της Φλώρινας που ευγενικά και τεκμηριωμένα έβαλε στη θέση του τον θρασύτατο προδότη της Μακεδονίας! Ο τραμπούκος είναι εκείνος, αφού αγενώς … [...]

Πνευματικά Αναγνώσματα • Re: Σήμερα είναι :Τη ΙΗ΄ (18η) Φεβρουαρίου, μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών ΛΕΟΝΤΟΣ Πάπα Ρώμης.

Λέων ο εν Αγίοις Πατήρ ημών ήτο κατά τους χρόνους του βασιλέως Θεοδοσίου Β΄ του Μικρού και των διαδόχων αυτού Μαρκιανού και Λέοντος, δια δε την υπερβολικήν αυτού … [...]