Η εορτή της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολύτριας στην Ι.Μ. Κατάνγκας

Στο μεγάλο χωριό, στη Τσιάλα του Κολουέζι εορτάσθηκε πανηγυρικά η εορτή της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας, με πανηγυρικό εσπερινό και ανήμερα με αρχιερατική Θεία Λειτουργία, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κατάνγκας κ. Μελέτιο.
Σύσσωμος ο χριστανικός ορθόδοξος κόσμος προσήλθε στην Θεία Λειτουργία και ασπάστηκαν την ιερά εικόνα της Αγίας, η οποία λειτανεύθηκε πέριξ του ναού, ψάλλοντας το απολυτίκιο της όλοι μαζί μικροί και μεγάλοι.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, η Ιερά Μητρόπολη μοίρασε τρόφιμα σε όλους ανεξαιρέτως για τις άγιες ημέρες του Δωδεκαημέρου, ενώ ακολούθησε νηστίσιμη τράπεζα στο σπίτι τού ιερέως για τους προσκυνητάς των πέριξ ενοριών.
Την Κυριακή, 23 Δεκεμβρίο ο Σεβασμιώτατος ιερούργησε στον Ι.Ν του Αγίου Γεωργίου Κολουέζι εν μέσω πυκνού εκκλησιάσματος, και μίλησε διά την επερχόμενη μεγάλη Δεσποτική εορτή.
Τέλος ο κ. Μελέτιος διένειμε σε όλους τόνους τροφίμων που απεστάλησαν από την αγαπημένη μας πατρίδα Ελλαδα με θερμες ευχες και ευλογημένων το νέο Έτος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Πνευματικά Αναγνώσματα • Re: Σήμερα είναι :Τη ΚΑ΄ (21η) του αυτού μηνός, μνήμη του Οσίου Πατρός ημών ΜΑΞΙΜΟΥ του Ομολογητού.

Μάξιμος ο θαυμάσιος Πατήρ ημών έζη κατά τους χρόνους του βασιλέως Ηρακλείου εν έτει χμ΄ (640) έφθασε δε και μέχρι των ημερών των διαδόχων αυτού. Εγεννήθη εις την βασιλίδα … [...]