Η Εορτή της Αναστάσεως στα Σέρβια Κοζάνης (ΒΙΝΤΕΟ)

Με λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος 28 Απριλίου 2019 η Ανάσταση του Θεανθρώπου στην πόλη των Σερβίων.
Πλήθος πιστών των δύο ενοριών όπως κάθε χρόνο συναντήθηκαν στην κεντρική πλατεία Σερβίων λίγο πριν της 12:00 το βράδυ. Οι Ιερείς έψαλαν το Χριστός Ανέστη και τα Αναστάσιμα τροπάρια με την συνοδεία Ψαλτών.
…Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν,θανάτῳ θάνατον πατήσαςκαὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασιζωὴν χαρισάμενος…
Άξιο αναφοράς είναι ότι κάθε χρόνο όλο και περισσότερη είναι η προσέλευση του κόσμου που εκκλησιάζεται και παρευρίσκεται στην λειτουργία της Ανάστασης που ακολουθεί μετά την τελετή της Κεντρικής Πλατείας.
Κατά την διάρκεια της λειτουργίας έφτασε σε όλους τους Ναούς της Μητρόπολης αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας το Άγιο Φως από τον Πανάγιο Τάφο με το έθιμο να θέλει να μοιράζεται σαν ευλογία και δύναμη σε όλα τα σπίτια.
{youtube}ANZaiZYMFHA{/youtube}

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ζωή βρίσκεται στη γραφή.

ΚΥΡΙΑΚΗ 13/26 ΜΑΪΟΥ 2019 +ΤΗΣ ΣΑΜΑΡΕΙΤΙΔΟΣ Αγία Γλυκερία, Όσιος Σέργιος ο Ομολογητός, Όσιος Ευθύμιος ο Νέος κτήτορας της Μονής Ιβήρων Αγίου Όρους,Άγιος Λαοδίκιος ο … [...]

Πνευματικά Αναγνώσματα • Re: Σήμερα είναι :Τη ΚΣΤ΄ (26η) Μαϊου, μνήμη του Αγίου και ενδόξου Αποστόλου ΚΑΡΠΟΥ ενός των Εβδομήκοντα Αποστόλων.

Κάρπος, ο του Κυρίου Απόστολος, ήκμασε κατά τους χρόνους του βασιλέως Νέρωνος, του βασιλεύσαντος κατά τα έτη νδ΄ - ξη΄ (54-68) μ. Χ. συνηριθμείτο δε μετά των Εβδομήκοντα … [...]