Η εορτή της Αναστάσεως του Κυρίου στο Γύθειο (ΦΩΤΟ)

Με κάθε λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε στο Γύθειο η Μεγάλη Εορτή της Αναστάσεως του Κυρίου.
Πλήθος πιστών κάθε ηλικίας, έλαβαν από τα χέρια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μάνης κ. Χρυσοστόμου Γ’ το Άγιο Φώς, ενώ στη συνέχεια στην πλατεία Μαυρομιχάλη έλαβε χώρα η Τελετή της Αναστάσεως, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης και αξιωματικών των σωμάτων ασφαλείας της πόλης.
Κατά τη διάρκεια που ψαλόταν το “Χριστός Ανέστη” δεκάδες πυροτεχνήματα φώτισαν το Γυθειάτικο ουρανό προσφέροντας ένα μοναδικό θέαμα.
Στη συνέχεια στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της πόλης τελέστηκε η Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Μάνης κ. Χρυσοστόμου Γ’.
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε τα πασχαλινά αυγά τα οποία στη συνέχεια διένειμε στους πιστούς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ο Γέροντας φλεγόταν όλος!

Ο π. Αδριανός Ριμαρένκο, όταν του ζητήθηκε να σκιαγραφήσει την προσωπικότητα του μεγάλου Γέροντος Νεκταρίου [Ρώσος όσιος Νεκτάριος (1853-1928)], αρνήθηκε … [...]

Ένα ταξίδι με την «Αργώ» στο παρελθόν

Ελάτε να ταξιδέψουμε με την ΑΡΓΩ της φαντασίας μας και της καρδιάς μας, στα νάματα του πλεύσιμου ποταμού της γλώσσας μας, με αντίστροφη αυτή τη φορά κατεύθυνση. Το λιμάνι … [...]