Η εορτή της Αναστάσεως του Χριστού στην Εσθονία (ΦΩΤΟ)

Με την πρέπουσα λαμπρότητα και τη συμμετοχή των πιστών εορτάστηκε η «Πανήγυρις των πανηγύρεων», η εορτή της Λαμπροφόρου Αναστάσεως του Χριστού μας στην πρωτεύουσα της Εσθονίας, όπου είναι και η έδρα της Αυτονόμου Εκκλησίας της Εσθονίας.
Στον Ιερό Καθεδρικό Ναό των Αγίων Συμέων και Άννης ιερούργησε το Προκαθήμενος της Εσθονικής Εκκλησίας Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Στέφανος με τους ιερείς και τους διακόνους του Ναού και αντίστοιχα στον Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, της παλαιάς πόλεως, ιερούργησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Χριστουπόλεως κ. Μακάριος.
Και στους δύο Ιερούς Ναούς εψάλλει το «Χριστός Ανέστη» στον προαύλιο χώρο, αφού προηγουμένως είχε δοθεί το άγιος Φώς. Ακολούθησε η Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία κατά την οποία το Ευαγγέλιο της Αναστάσεως σύμφωνα με την Εσθονική παράδοση διαβάστηκε σε πολλές γλώσσες: Ελληνικά, Εσθονικά, Σλαυονικά, Ρωσσικά, Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Σέτο, και Λατινικά.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας δόθηκαν τα πασχαλινά αυγά στους πιστούς και ακολούθησε πανηγυρική τράπεζα στην οποία μετείχε όλο το εκκλησιάσμα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ζωή βρίσκεται στη γραφή.

ΚΥΡΙΑΚΗ 13/26 ΜΑΪΟΥ 2019 +ΤΗΣ ΣΑΜΑΡΕΙΤΙΔΟΣ Αγία Γλυκερία, Όσιος Σέργιος ο Ομολογητός, Όσιος Ευθύμιος ο Νέος κτήτορας της Μονής Ιβήρων Αγίου Όρους,Άγιος Λαοδίκιος ο … [...]

Πνευματικά Αναγνώσματα • Re: Σήμερα είναι :Τη ΚΣΤ΄ (26η) Μαϊου, μνήμη του Αγίου και ενδόξου Αποστόλου ΚΑΡΠΟΥ ενός των Εβδομήκοντα Αποστόλων.

Κάρπος, ο του Κυρίου Απόστολος, ήκμασε κατά τους χρόνους του βασιλέως Νέρωνος, του βασιλεύσαντος κατά τα έτη νδ΄ - ξη΄ (54-68) μ. Χ. συνηριθμείτο δε μετά των Εβδομήκοντα … [...]