Η εορτή της Σκέπης της Υπεραγίας Θεοτόκου στην Ι.Μ. Καστορίας (ΦΩΤΟ)

Η εορτή της Σκέπης της Υπεραγίας Θεοτόκου, εορτάστηκε με τον πρέποντα πανηγυρικό και δοξολογικό τρόπο, στην έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως Καστοριάς.
Κλήρος και λαός συμμετείχε τόσο την παραμονή όσο και ανήμερα της εορτής στις ιερές ακολουθίες.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ, χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό και στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στον ηρωισμό και την τιμή που οφείλουμε σε όσους έδωσαν την ζωή τους για την Πίστη και την Πατρίδα.
Την επόμενη ημέρα, ο Σεβασμιώτατος, λειτούργησε στον κατάμεστο καθεδρικό Ναό της πόλεως.
Παρόντες ήταν οι βουλευτές του νομού Καστοριάς, οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και των θεσμών της πόλεως, οι σημαιοφόροι και οι εκπρόσωποι όλων των σχολείων.
Την επετειακή εγκύκλιο για την διπλή εορτή της 28ης Οκτωβρίου, ανέγνωσε ο πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως, αρχιμ. Αθανάσιος Γιαννουσάς.
Σε κλίμα ιερής συγκίνησης και πνευματικής φόρτισης τελέστηκε η Δοξολογία προς τον Τριαδικό Θεό και ψάλθηκε ο Εθνικός μας Ύμνος.
Σύσσωμο το έθνος συνεχίζει την πορεία του μέσα στην ιστορία, έχοντας ως πολύτιμη παρακαταθήκη τον ηρωισμό των προγόνων μας, διαφυλάσσοντας στο ακέραιο τα ιδανικά της Πίστεως και της Πατρίδος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Μωυσέως Ωδή

Ανάμεσα στις πιο αγαπητές μορφές των προσφάτως κοιμηθέντων αγιορειτών Πατέρων συγκαταλέγεται ο Γέρων Μωυσής Αγιορείτης. Η ακτινοβολία τόσο της προσωπικότητάς του όσο και … [...]

Διορθόδοξο Συνέδριο στην Πάτρα (ΦΩΤΟ)

Μὲ ἐπιτυχία ξεκίνησαν τήν Παρασκευή 17.11.2017, οἱ ἐργασίες τοῦ Διορθόδοξου Συνεδρίου μὲ θέμα: «Εὑρήκαμε τὸν Μεσσίαν: Τὸ μήνυμα τοῦ Ἀποστόλου Ἀνδρέου στὸν σύγχρονο … [...]