Η εορτή της Σταυροπροσκυνήσεως στην Ιερά Μητρόπολη Καστορίας

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καστορίας, εορτάσθηκε σύμφωνα με την τάξη της Εκκλησίας μας, η εορτή της Σταυροπροσκυνήσεως.
Το εσπέρας πραγματοποιήθηκε η υποδοχή τεμαχίου του Τιμίου Σταυρού, που φυλάσσεται στο Ιερό Επισκοπείο της Καστοριάς, το οποίο προσκόμισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανάσιος, συνοδευόμενος υπό του οικείου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ και του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Παναγίας Μαυριωτίσσης Αρχιμ. Νεκταρίου Κακουλίδη.
Της ακολουθίας του Εσπερινού προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανάσιος, συμπροσευχομένου από του παραθρονίου του οικείου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ, με την παρουσία πολλών Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.
Ο Τίμιος Σταυρός τοποθετήθηκε στο μέσον του Ναού προς προσκύνηση και αγιασμό των πιστών. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανάσιος ευλόγησε την αρτοκλασία και ομίλησε καταλλήλως στο Εκκλησίασμα.
Το πρωί τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ με την συμμετοχή των Εφημερίων και των Διακόνων του Ναού.
Την περιφορά του δίσκου με τον Τίμιο Σταυρό πραγματοποίησε ο Αρχιμ. Στέφανος Σχοινάς, ο οποίος με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας την ώρα του Κοινωνικού ανέγνωσε στο Εκκλησίασμα, την Εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος για τις Ιερατικές Κλήσεις.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Διάφορα Θέματα • Οταν πεις την λέξη Εξομολόγηση ο άλλος αντιδράει λές και βάζει το χέρι του στην πρίζα.

Οταν πεις την λέξη Εξομολόγηση ο άλλος αντιδράει λές και βάζει το χέρι του στην πρίζα. ..Αρχίζουμε και ξεπερνάμε και τους ειδωλολάτρες έχουμε φύγει μπροστά κατά πολύ.Το … [...]