Η Εορτή της Σταυροπροσκυνήσεως στο Πατριαρχείο Μόσχας (ΦΩΤΟ)

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr

Την Γ’ Κυριακή των Νηστειών, ή Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως, όπως αποκαλείται, ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, στον νέο Ιερό Ναό του Αγίου Στεφάνου Επισκόπου Πέρμ στο Νότιο Μπούτοβο.
Με τον Πατριάρχη Κύριλλο συλλειτούργησαν ο Επίσκοπος Ντμίτρου Θεοφύλακτο, o Επίσκοπος Μπρονίτσκι κ. Θωμάς και πλήθος κληρικών του Πατριαρχείου Μόσχας.
Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας τελέστηκαν τα εγκαίνια του Ιερού Ναού, καθώς και χειροτονία εις πρεσβύτερον του διακόνου Ανατόλιου Κολότ.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Προϊστάμενος πρωθιερέας Βλαδίμηρος, προσφώνησε τον Πατριάρχη Κύριλλο και δώρησε μια εικόνα του Αγίου Στεφάνου Επισκόπου Πέρμ και του Αγίου Σεργίου του Ραντονέζ.
Να αναφερθεί ότι ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος τον Σεπτέμβριο του 2011, είχε θέσει τον θεμέλιο λίθο του εν λόγω Ιερού Ναού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

«Ιούδας ο προδότης και δόλιος….»

Ο Ιούδας στην Ορθόδοξη Εκκλησία δεν έγινε ποτέ το κατεξοχήν προειδοποιητικό παράδειγμα για το ολέθριο τέλος του μεγαλύτερου αμαρτωλού και εγκληματία της ιστορίας, όπως … [...]