Η εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου στην Ι.Μ. Κατάνγκας (ΦΩΤΟ)

Εορτάστηκε με ιδιαίτερη επισημότητα, στην Ιερά Μητρόπολη Κατάνγκας, η εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου.
Συγκεκριμένα, την Κυριακή 2/2/2020, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στο Κολουέζι, τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κατάνγκας κ. Μελετίου, πλαισιουμένου από τον Πρωτοσύγκελλο Αρχιμ. Κοσμά Θασίτη, Ιερείς και Διακόνους της Ιεράς Μητροπόλεως.
Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος τόνισε στο κήρυγμά του το ιστορικό της Δεσποτικής εορτής, προτρέποντας τους χριστιανούς να ανανεώνουν κάθε φορά την συνάντησή τους με τον Χριστό και να συμμετέχουν στα μυστήρια της Εκκλησίας.
Λίγο πριν την απόλυση της Θείας Λειτουργίας, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Πρωτοπρεσβύτερος π. Θεόφιλος Κatang, έκανε γνωστό σε όλο το εκκλησίασμα το πρόγραμμα των επετειακών εκδηλώσεων προς τιμήν του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας, κ.Μελετίου, για τα 30 χρόνια Ιεραποστολής στην Αφρικανική γη.
Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας, στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κήρυξε την έναρξη των επετειακών εκδηλώσεων που θα διαρκέσουν μία εβδομάδα.
Την πρώτη μέρα των επετειακών εκδηλώσεων, πέντε ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, με τον δικό τους χαρακτηριστικό τρόπο, απέδωσαν ύμνους και χριστιανικά τραγούδια.
Ο ενθουσιασμός και η χαρά ήταν έκδηλα στα πρόσωπά τους. Γι΄αυτό και παρότρυναν τους χριστιανούς να συμμετέχουν κι αυτοί στο επετειακό πρόγραμμα.
Κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος την εκδήλωση, ευχαρίστησε τους διοργανωτές για την όλη διεξαγωγή αυτών των επετειακών εκδηλώσεων και απευθυνόμενος προς τους χριστιανούς τόνισε: “Ήρθα να αναλάβω τη σκυτάλη του μακαριστού π. Κοσμά. Είναι αλήθεια ότι συνάντησα δυσκολίες, αλλά οι δυσκολίες μετατρέπονταν σε χαρές.
Βρήκα ένα λαό που διψάει για την Αλήθεια και εργάστηκα με όλη μου την ψυχή. Έκανα το Κονγκό δεύτερή μου πατρίδα και αισθάνομαι περήφανος. Γι’ αυτό, όταν φθάσω στο τέλος της ζωής μου, θα ήθελα τα κόκαλά μου να μείνουν στο Κονγκό.
Θέλω να ευχαριστήσω τον Πατριάρχη μας, κ. Θεόδωρο, αλλά και τους προηγούμενους Πατριάρχες, Παρθένιο και Πέτρο, οι οποίοι πραγματικά αγαπούσαν την Ιεραποστολή και ο καθένας βοήθησε με τον τρόπο του. Ευχαριστώ τους Ιερείς, που μαζί σηκώνουμε το Σταυρό και περνάμε τις δυσκολίες. Αλλά κι εσείς βοηθάτε στο ιεραποστολικό έργο, γιατί Εκκλησία χωρίς Ιεραποστολή δεν είναι Εκκλησία. Σας ευχαριστώ.
Είναι πολύ σημαντικό να βλέπεις τον κλήρο και το λαό ενωμένο να συνεργάζεται στις εκδηλώσεις αυτές, αλλά και να βιώνεις την αγάπη που έχουν απέναντι στον Πνευματικό τους Πατέρα, για την ανιδιοτελή προσφορά του στο Κολουέζι και σε όλη την περιφέρεια της Ιεράς Μητροπόλεως”.
Για τους χριστιανούς του Κολουέζι αλλά και των γύρω περιοχών ο Σεβασμιώτατος είναι πρότυπο Ιεράρχου, που έχει κάνει πράξη στη ζωή του το Ιερό Ευαγγέλιο.
Πολλοί είναι αυτοί, οι οποίοι, λόγω του παραδείγματος του Σεβασμιωτάτου, δίνουν το όνομα του κατά την διάρκεια των βαπτίσεων στα παιδιά τους.
Αυτό δείχνει ένα λαό, που έχει καλλιεργηθεί πνευματικά και έχει κάνει πράξη στη ζωή του το παράδειγμα του Σεβασμιωτάτου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

MONASTERIES OF GREECE – Μοναστήρια της Ελλάδας

Ένα μοναδικό οδοιπορικό στα ελληνικά Ορθόδοξα Μοναστήρια από τον Συγγραφέα, Φωτογράφο και Εκδότη Δημήτρη Σωτηρόπουλο. Το βιβλίο περιέχει πάνω από 600 φωτογραφίες υψηλής … [...]

Μέχρι πότε μας συγχωρεί ο Θεός;

Κάποιος αδελφός ρώτησε τον αββά Ποιμένα: Αν ένας άνθρωπος πέσει σε κάποιο αμάρτημα και μετανοήσει, τον συγχωρεί ο Θεός; Ο γέροντας του αποκρίθηκε: Ο Θεός που έδωσε … [...]

Παραδείγματα πειρασμών

Ομιλία του Ιερομονάχου Μύρωνος Σιμωνοπετρίτη στο Μετόχι της Αναλήψεως της Ι.Μ. Σίμωνος Πέτρας στο Βύρωνα Αττικής. %audio% … [...]

Ο Νώε και ο κατακλυσμός

Καθώς η ιστορία της Δημιουργίας συνεχίζεται στη «Γένεση», διαβάζουμε τη γνωστή ιστορία του Νώε και του κατακλυσμού, ενός γεγονότος που υπάρχει στη συλλογική μνήμη και … [...]