Η εορτή της Φωτοφόρου Σκέπης στον Πανίερο Ναό της Μεγαλόχαρης

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου-Τήνου κ. Δωροθέου Β’, εορτάσθηκε η Φωτοφόρος Σκέπη της Υπεραγίας Θεοτόκου και Αειπαρθένου Μαρίας στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας στην ιερά νήσο Τήνο.
Την παραμονή τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός μετα Λιτής προ του Ιερού Εικονίσματος κατά την Παράδοση, και Αρτοκλασίας και την κυριώνυμο ημέρα ο Όρθρος της Εορτής και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στο τέλος της οποίας τελέσθηκε η Δοξολογία για την Εθνική Εορτή της 28ης Οκτωβρίου 1940.
Των ιερών Ακολουθιών προέστη ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Ιερώνυμος Νικολόπουλος, Α’ Γραμματεύς της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και Προϊστάμενος του Ι. Ν. Αγ. Ιωάννου Κυνηγού οδού Βουλιαγμένης Αθηνών, ο οποίος και εκφώνησε τον Πανηγυρικό της ημέρας προ του πέρατος της Δοξολογίας, συμπαραστατούμενος υπό του Αρχιερατικού Επιτρόπου της ιεράς νήσου Τήνου Πρωτοπρ. Γεωργίου Φανερού, των Ιερέων και Διακόνων του Πανιέρου Ναού και των Εφημερίων της ιεράς νήσου.
Συμμετείχαν, ο εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Ρ/Καθολικών Τήνου, ο Έπαρχος Τήνου, οι Αντιδήμαρχοι της πόλεως Τήνου, ο Γενικός Γραμματεύς της Διοικούσης Επιτροπής του Πανελληνίου Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας, ο Λιμενάρχης Τήνου, ο Διοικητής του ΑΤ Τήνου, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Τήνου, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολιτεύσεως του Δήμου Τήνου, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, Δημοτικοί Σύμβουλοι, τα μέλη της Διοικούσης Επιτροπής του ΠΙΙΕΤ, οι μαθητές και οι μαθήτριες των σχολείων όλων των βαθμίδων εκπαιδεύσεως με τους Διευθυντές, τους Δασκάλους και τους Καθηγητές τους, εκπρόσωποι Συλλόγων και Φορέων του νησιού και πλήθος γονέων και ευσεβών προσκυνητών.
Τους ύμνους απέδωσαν οι χοροί των Ιεροψαλτών του Πανιέρου Ναού υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτη κ. Στυλ. Κοντακιώτη.
Στη συνέχεια τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση στο μαυσωλείο της «ΕΛΛΗΣ» και κατέθεσαν στεφάνια ο Έπαρχος, η Αντιδήμαρχος και ο Λιμενάρχης Τήνου.
Ακολούθως, εψάλη επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο Τηνίων πεσόντων στην πλατεία Ελευθερίας, κατετέθησαν στεφάνια από τον Δήμαρχο, τον Έπαρχο, τον Γεν. Γραμματέα της Δ.Ε. του ΠΙΙΕΤ, τον Διοικητή του Α.Τ. Τήνου, τον Λιμενάρχη Τήνου και τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Τήνου εις μνήμην των ηρώων και πραγματοποιήθηκε η παρέλαση των μαθητών και μαθητριών προ της πλατείας Παντανάσσης παιανιζούσης της Φιλαρμονικής του ΠΙΙΕΤ, ενώ το προσωρμισμένο ΠΛ 609 του Λιμενικού Σώματος απέδιδε τιμές. Φωτογραφίες: Δήμητρα Φανερού
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ