Η Εορτή της 28ης Οκτωβρίου στην Ι.Μ. Καλαμαριάς (ΦΩΤΟ)

Για τη Romfea.gr, Στέφανος Κατσιμάνης

Με μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η διπλή εορτή της 28ης Οκτωβρίου, αυτή της Αγίας Σκέπης της Υπεραγίας Θεοτόκου και της Επετείου του Έπους του ’40 στην Ιερά Μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς.
Την παραμονή της εορτής στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Καλαμαριάς τελέστηκε ο Εσπερινός της εορτής χοροστατούντος του οικείου Ποιμενάρχου κ. Ιουστίνου.
Το Θείο Λόγο κήρυξε με δυναμικότητα ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. π. Βασίλειος Πολίτης αναφερόμενος στις δύο αυτές Εορτές.
Στο τέλος του Εσπερινού πραγματοποιήθηκε Αρχιερατικό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ηρωικώς πεσόντων κατά το Έπος του ’40.
Ανήμερα της εορτής πραγματοποιήθηκε ο Όρθρος και η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Καλαμαριάς προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου.
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε η Δοξολογία παρουσία της στρατιωτικής και πολιτικής αρχής του τόπου.
Στη συνέχεια στην πλατεία Σκρα πραγματοποιήθηκε η επιμνημόσυνος δέηση και η παρέλαση των συλλογών και των σχολείων της Καλαμαριάς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Πότε η ύλη φέρνει χαρά.

Η σύναξη πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή, την 16 Νοεμβρίου 2018. Αρχιμανδρίτης Ιωάννης Καρασακαλίδης. … [...]

Είναι το σχολείο μου

Η ζωή είναι το σχολείο μου. Προσπαθώ να αριστεύσω, ακολουθώντας το δρόμο της τιμής.   Άλκοτ Άμος (Αμερικανός φιλόσοφος)     … [...]

Χειμερινές εικόνες

Καλημέρα με μία όμορφη εικόνα από τα ορεινά μας που ντύθηκαν τα χειμερινά τούς. Περτούλι σήμερα.   … [...]