Η εορτή του Αγίου Αρσενίου στην Ι.Μ. Κερκύρας (ΦΩΤΟ)

Το Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019 τελέστηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ι.Ν. του Αγίου Αρσενίου, στην Λευκίμμη, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βρεσθένης κ. Θεοκλήτου, κατόπιν προσκλήσεως και παρακλήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου, ο οποίος ευρίσκεται στα Ιεροσόλυμα, επικεφαλής προσκυνητών εκ της Ι.Μ. Κερκύρας.
Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Βρεσθένης σημείωσε ότι μελετώντας κανείς τον βίο και την Ασματική Ακολουθία του Αγίου Αρσενίου Αρχιεπισκόπου Κερκύρας, ξεχωρίζει δύο στοιχεία.
Πρώτον, ο Άγιος Αρσένιος υπήρξε ικανότατος οιακοστρόφος και σοφός Αρχιερέας. Ήταν άνθρωπος που όχι μόνο έζησε με το ποίμνιό του, αλλά παράλληλα αφουγκραζόταν τον πόνο, τις δυσκολίες και τις θλίψεις των Κερκυραίων, γενόμενος προστάτης των ορφανών και των φτωχών.
Έτσι άλλωστε πρέπει να είναι ο Επίσκοπος, πατέρας και προστάτης των ψυχών που του ενεπιστεύθη ο Αρχιποίμενας Χριστός. Το δεύτερο στοιχείο που διέκρινε την βιοτή του Αγίου Αρσενίου ήταν το θυσιαστικό του πνεύμα για την προάσπιση του ποιμνίου του.
Όταν ένας πονηρός διοικητής κατηγόρησε αδίκως τους Κερκυραίους, ότι τάχα προκαλούν στάση στο νησί, το αποτέλεσμα ήταν να προκληθεί αντίδραση από τον αυτοκράτορα της Κωνσταντινούπολης.
Ο Άγιος Αρσένιος αν και υπέργηρος πήρε την πρωτοβουλία και ξεκίνησε το ταξίδι προς την Βασιλεύουσα, προκειμένου να πει την αλήθεια και να αποκαλύψει το ψεύδος και την αδικία. Και πράγματι στάθηκε ενώπιον του Κωνσταντίνου Ζ’ του Πορφυρογέννητου (945-959), υπερασπιζόμενος το ποίμνιό του.
Ο Άγιος τελικά κατά την επιστροφή του και μέσα στις κακουχίες του Χειμώνα ασθένησε κοντά στην Σκύρο και στην Κόρινθο παρέδωσε την ψυχή του στον Κύριο.
Όπως αναφέρει το Συναξάρι ο Αρχιεπίσκοπος Κερκύρας ετάφη στην Κόρινθο, αλλά έπειτα από επιθυμία του λαού της Κερκύρας τα Χαριτόβρυτα λείψανα του Αγίου μεταφέρθηκαν στο νησί των Φαιάκων, αποτελώντας πηγή ιάσεων και πολλών θαυμάτων. 
Επιπροσθέτως ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε ότι οι Κερκυραίοι οφείλουν να δοξολογούν τον Τριαδικό Θεό και να καυχώνται εν Κυρίω, καθότι στο νησί αυτό ανεδείχθησαν ουκ ολίγοι Άγιοι και Μάρτυρες της Εκκλησίας μας. Συνεπώς η Κέρκυρα δεν έχει μόνο φυσικό κάλλος, αλλά και πνευματικό. 
Κλείνοντας ο κ. Θεόκλητος ευχήθηκε στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριο και στους πιστούς η Χάρις και οι πρεσβείες του Αγίου Αρσενίου να τους ενισχύουν στον πνευματικό τους αγώνα. 
Να σημειωθεί ότι το απόγευμα της Παρασκευής 18 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση των ιερών λειψάνων του Αγίου Αρσενίου, από το Επισκοπείο της Ι.Μ. Κερκύρας, στον Ι.Ν. Παντοκράτορος Καμπιέλου. 
Ακολούθως εψάλη ο Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του κ. Θεοκλήτου. 
Τέλος στον Εσπερινό έψαλε η Χορωδία της Σχολής Εκκλησιαστικής Μουσικής της Ι.Μ. Κερκύρας “Ο Άγιος Αρσένιος”, υπό την διεύθυνση του π. Νεκταρίου Μπόκου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ποιός είναι χριστιανός;

Πρέπει να γνωρίζουμε ότι οι χριστιανοί είναι χριστιανοί, όταν σκέπτονται, καθένας μόνος του αλλά και μεταξύ τους, ως σύνολο, ό,τι είναι «εν Χριστώ Ιησού», διότι αυτό … [...]

Ιερεεας στην Φλωρινα ελεγχει δημοσιως βουλευτη του Συριζα, ζητωντας του να μετανοησει για την προδοσια της Μακεδονιας! (ΒΙΝΤΕΟ)

Συγχαρητήρια στον Ιερέα της Φλώρινας που ευγενικά και τεκμηριωμένα έβαλε στη θέση του τον θρασύτατο προδότη της Μακεδονίας! Ο τραμπούκος είναι εκείνος, αφού αγενώς … [...]

Πνευματικά Αναγνώσματα • Re: Σήμερα είναι :Τη ΙΗ΄ (18η) Φεβρουαρίου, μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών ΛΕΟΝΤΟΣ Πάπα Ρώμης.

Λέων ο εν Αγίοις Πατήρ ημών ήτο κατά τους χρόνους του βασιλέως Θεοδοσίου Β΄ του Μικρού και των διαδόχων αυτού Μαρκιανού και Λέοντος, δια δε την υπερβολικήν αυτού … [...]