Η εορτή του Αγίου Επιφανίου της Κύπρου στην Σαντορίνη

Με λαμπρότητα τιμήθηκε η εορτή του εν Αγίοις πατρός ημών Επιφανίου, επισκόπου Κωνσταντίας της Κύπρου στη Σαντορίνη.
Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Επιφανίου Ακρωτηρίου Θήρας Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του εορτάζοντος Μητροπολίτου Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Επιφανίου και με την συμμετοχή του Ιερού Κλήρου της Ιεράς Μητροπόλεως.
Την κυριώνυμο ημέρα, στον ως άνω Ιερό Ναό ιερούργησε ο εορτάζων Ποιμενάρχης κ. Επιφάνιος, ο οποίος και εκήρυξε το Θείο Λόγο αναφερόμενος στην τόλμη των Μυροφόρων και στις αρετές του προμάχου της Ορθοδοξίας Αγίου Επιφανίου.
Στη Θεία Λειτουργία συλλειτούργησαν ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναγίας Χοζοβιωτίσσης Αμοργού, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Σπυρίδων Δεναξάς, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Θήρας, Αμοργού και Νήσων, Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Νικόλαος Σιγάλας, ο Εφημέριος της Ενορίας του Ακρωτηρίου, Αιδεσιμολογιώτατος Πρεσβύτερος π. Βασίλειος Αλεξόπουλος και οι Ιερολογιώτατοι Ιεροδιάκονοι π. Λεωνίδας Πίττος και π. Χαραλάμπης Σαλίβερος.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας οι Αρχές του τόπου και πλήθος πιστών ευχήθηκαν στον εορτάζοντα Μητροπολίτη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

12060 – Άνθρωπον ουκ έχω

Ο παράλυτος του Ευαγγελίου παραδειγματίζει και μπορεί να διδάξει τον σύγχρονο άνθρωπο.«Άνθρωπον ουκ έχω», φώναζε ο παράλυτος, δείχνοντας την μοναξιά του, αντιμετωπίζοντας … [...]