Η εορτή του Αγίου Λουκά Συμφερουπόλεως στην Ιερά Μητρόπολη Πατρών (ΦΩΤΟ)

Ετιμήθη δεόντως με τη συμμετοχή πλήθους πιστών σε όλη την Ιερά Μητρόπολη Πατρών η ιερά μνήμη του εν Αγίοις πατρός ημών Λουκά του νέου του ιατρού, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, εχοροστάτησε και ελειτούργησε στην Ιερά Αγρυπνία την Δευτέρα 10.6.2019, η οποία ετελέσθη στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Πατρών, με την συμμετοχή πλήθους Λαού.
Ο Σεβασμιώτατος στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ωμίλησε για τον Άγιο Λουκά τον Ιατρό και εσημείωσε την μεγάλη ευλάβεια που τρέφει ο ευσεβής Λαός του Θεού στον Άγιο και τέλος επήνεσε το πολυπληθές εκκλησίασμα για την συμμετοχή του στην Ιερά Αγρυπνία. 
Στον Ιερό Μητροπολιτικό μας Ναό, είναι θησαυρισμένο απότμημα του Ιερού Λειψάνου του Αγιωτάτου Πατρός Λουκά Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας, το οποίο έχει καταστή πόλος έλξεως των ευσεβών Χριστιανών, κυρίως κάθε Πέμπτη απόγευμα, που τελείται Ιερά Παράκληση προς τον Άγιο Λουκά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Πνευματικά Αναγνώσματα • Re: Σήμερα είναι :Τη ΙΗ΄ (18η) Ιουνίου, μνήμη του Αγίου Μάρτυρος ΛΕΟΝΤΙΟΥ και των συν αυτώ ΥΠΑΤΙΟΥ και ΘΕΟΔΟΥΛΟΥ.

Λεόντιος ο Άγιος κατήγετο μεν από την Ελλάδα, έζησε δε κατά τους χρόνους του βασιλέως Ουεσπασιανού, εν έτει ο΄ (70). Και επειδή είχεν ανδρείαν και ρώμην φυσικήν, η οποία … [...]