Η εορτή του Αγίου Νεκταρίου στο Τρίκορφο Δώριδος (ΦΩΤΟ)

Πανευφρόσυνα και κατανυκτικά εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως του θαυματουργού, στο γυναικείο Ιερό Ησυχαστήριο Αγίων Νεκταρίου και Φανουρίου στο Τρίκορφο Δωρίδος.
Της λαμπρής πανηγύρεως κατά τη μοναστηριακή τάξη προεξήρχε τόσο στον Εσπερινό όσο και στη Θεία Λειτουργία, ο Σεβ. Μητρπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ.κ. Ιερόθεος Βλάχος, κατόπιν προσκλήσεως του Σεβ. Ποιμενάρχου μας Μητροπολίτου Φωκίδος κ. Θεοκτίστου.
Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν και τις δυο ημέρες ο Πρωτοσύγκελλος της Ι.Μ. Φωκίδος και Γέροντας του Ιερού Ησυχαστηρίου Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Μουλατσιώτης, ο οποίος άγει τα ονομαστήριά του, καθώς και κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος και άλλων Ιερών Μητροπόλεων.
Αρκετός κόσμος παρευρέθηκε τόσο την παραμονή στον πανηγυρικό Εσπερινό, όσο και ανήμερα στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία, όπου είχαν την τιμή να προσκυνήσουν τεμάχιο ιερού λειψάνου, το κομποσχοίνι και τα γυαλιά του Αγίου Νεκταρίου, κειμήλια που φυλάσσονται στην Ιερά Μονή Αγίων Νεκταρίου και Φανουρίου Τρικόρφου Φωκίδος.
Μετά το πέρας του Εσπερινού και της Θείας Λειτουργίας προσφέρθηκε μοναστηριακό κέρασμα και παρετέθη τράπεζα στην οποία παρακάθισε και ο Σεβ. Μητροπολίτης Ναυπάκτου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

12752 – Το Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης τίμησε τη προσφορά ενός σπουδαίου μελετητή του Αγίου Όρους

Ένας παλαιογράφος και κωδικολόγος με 50 χρόνια εμπειρίας στη μελέτη των βιβλιοθηκών του Αγίου ΌρουςΤο έργο του διαπρεπούς και διεθνούς κύρους παλαιογράφου και κωδικολόγου … [...]

12748 – Ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου δίδαξε σε μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς υποτρόφους στο Βατοπαίδι

Την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου ε.ε. ο Σεβ. Μητροπολίτης Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος επισκέφθηκε την Ιερά Μονή Βατοπαιδίου Αγίου Όρους, προκειμένου να συμμετάσχη ως διδάσκων … [...]