Η Εορτή του Αγίου Νικολάου στην Ι.Μ. Κερκύρας (ΦΩΤΟ)

Με μεγαλοπρέπεια και με την παρουσία πλήθους πιστών τιμήθηκε στην Ι. Μ. Κερκύρας η μνήμη του Αγίου Νικολάου, Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας, όπου το πρωί της Τετάρτης 6 Δεκεμβρίου 2017, τελέστηκε στον πανηγυρίζοντα ιστορικό ναό του Αγίου Νικολάου των Γερόντων, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου. 
Ο κ. Νεκτάριος στο λόγο του προς τους πιστούς, επεσήμανε ότι ο Άγιος Νικόλαος δίδαξε στο ποίμνιό του την αληθινή Πίστη και έδωσε χαρά στους θλιβομένους.
Η θλίψη αποτελεί μεταπτωτική  ψυχική κατάσταση του ανθρώπου, ο οποίος βρίσκεται μακριά από την πηγή της ζηώς και της χαράς, τον Ίδιο τον Τριαδικό Θεό.
Η θλίψη προέρχεται είτε από τον ίδιο μας τον εαυτό, συνήθως όταν αιτούμαστε να γίνει το θέλημά μας και εν τέλει δεν πραγματοποιείται, είτε από τον πειρασμό, που μας οδηγεί στην απελπισία, είτε τέλος στον περίγυρό μας, από τις διάφορες κατακρίσεις ή τις διαβολές εναντίον μας.
Ο πιστός όμως Χριστιανός τις στιγμές εκείνες οπλίζεται με τα χαρίσματα του Παρακλήτου, την αγάπη την Πίστη, τη μακροθυμία, αλλά και τη χαρά.
Έτσι και ο Άγιος Νικόλαος προσέφερε και συνεχίζει να προσφέρει, ως σκεύος του Παναγίου Πνεύματος, τη χαρά στους ανθρώπους. 
Καταλήγοντας ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στους πιστούς να μιμηθούν τη βιοτή του Αγίου Νικολάου και δια των πρεσβειών του να πορευθούν στην οδό της Αγιότητος και της εν Χριστώ Ιησού κοινωνίας. 
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Κερκύρας μετέβη στον Ναυτικό Σταθμό Κερκύρας, όπου και τέλεσε Δοξολογία για τους ναυτικούς τόσο του Πολεμικού, όσο και του Εμπορικού Ναυτικού, αλλά και του Λιμενικού Σώματος. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υπουργός Ναυτιλίας κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής. 
Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε η Αγία Τριάδα, δια πρεσβειών του Αγίου Νικολάου να σκεπάζει και να φρουρεί το Πολεμικό και Εμπορικό Ναυτικό μας, καθώς το Λιμενικό Σώμα.
Τέλος για τον Άγιο Νικόλαο ομίλησε ο κ. Σπυρίδων Μέξας, Σημαιοφόρος ε.α. και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Απόστρατων Αξιωματικών Ναυτικού ΒΔ Ελλάδος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εκδημία Αρχιμ. Θεοκλήτου Απαταγγέλου

Τις πρώτες πρωινές ώρες της 11ης Δεκεμβρίου, εξεδήμησε προς Κύριο σε ηλικία 82 ετών ο Αρχιμανδρίτης Θεόκλητος Αμπατάγγελος. Είχε διατελέσει επί σειρά ετών Αρχιδιάκονος … [...]

Εκδημία Αρχιμ. Θεοκλήτου Αμπαταγγέλου

Τις πρώτες πρωινές ώρες της 11ης Δεκεμβρίου, εξεδήμησε προς Κύριο σε ηλικία 82 ετών ο Αρχιμανδρίτης Θεόκλητος Αμπατάγγελος. Είχε διατελέσει επί σειρά ετών Αρχιδιάκονος … [...]

9942 – Θύρες και παράθυρα από κτήρια του Αγίου Όρους. Έκθεση φωτογραφίας του Δημήτρη Λουζικιώτη στο «Αρχοντικό των Μπενιζέλων»

Ατομική έκθεση φωτογραφίας του Δημή-τρη Γ. Λουζικιώτη -τμήμα του φωτογραφικού project «Άθως Θύραυλοι Στώμεν»- παρουσιά-ζεται από την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017 στο … [...]

ΑΓΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ

Ο Άγιος Σπυρίδων ο Θαυματουργός, Επίσκοπος Τριμυθούντος Κύπρου εορτάζεις τις 12 Δεκεμβρίου. Ανήκει στην ιερή φάλαγγα των αγίων Πατέρων της Εκκλησίας των πρώτων … [...]

Τι βγάζει;; Τι κερδίζει;;

Ένας βασιλιάς πέρασε επίσημα από ένα έρημο λόγγο. Εκεί είδε ένα φτωχό άνθρωπο πού έβοσκε λίγες γίδες. Και απόρησε. Γιατί τον είδε ήρεμο και ειρηνικό.Έρωτάει λοιπόν ο … [...]

Γίνε έξυπνος

  Όσο πλησιάζετε τον Θεό, τόσο είστε πιο προσεκτικοί, χωρίς να το επιδιώκετε, σε όλα τα πράγματα αλλά και στα πνευματικά. Προσέχοντας για τη ψυχή σας, γίνεστε με … [...]