Η εορτή του Αγίου Προκοπίου στην Ι.Μ. Σιδηροκάστρου (ΦΩΤΟ)

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος σήμερα Δευτέρα 8 Ιουλίου 2019 προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό της Ευαγγελιστρίας Σιδηροκάστρου όπου τιμάται ιδιαίτερα ο Άγιος Μεγαλομάρτυρας Προκόπιος.
Ο Σεβασμιώτατος στο τέλος της Θ. Λειτουργίας τέλεσε μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως του Μητροπολίτου πρ. Κεφαλληνίας Προκοπίου (Μενούτη).
Ο κ. Μακάριος τίμησε ιδιαιτέρως τον μακαριστό Μητροπολίτη Προκόπιο δίδοντας το όνομα του στον Αρχιμανδρίτη Προκόπιο Κρίβο, προϊστάμενο του ως άνω Ιερού Ναού και καθιερώνοντας έτσι και εορτή αλλά και μνημόσυνο.
Να σημειωθεί ότι ο πρ. Κεφαλληνίας Προκόπιος στα χρόνια της υπηρεσίας του Σεβασμιωτάτου κ. Μακαρίου ως Αρχιμανδρίτου και προϊσταμένου του Ιερού Ναού Αγ. Παύλου της οδού Ψαρών στην Αθήνα, έδειξε πολύ μεγάλη αγάπη στον Μητροπολίτη, τον βοήθησε ποικιλότροπα στα έργα του Ναού αλλά και στη διαθήκη του κάνει ιδιαίτερη μνεία στον κ. Μακάριο όπου και κληροδότησε κάποια από τα εκκλησιαστικά κειμήλια του.
Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμα του ανέλυσε το όνομα του Αγίου Προκοπίου και πως οι χριστιανοί θα μιμηθούν με την προκοπή της πίστεως τους τον Άγιο.
Αναφέρθηκε στη ζωή του μακαριστού πρ. Κεφαλληνίας Προκοπίου και τέλος ευχήθηκε στον εορτάζοντα Αρχιμ.π. Προκόπιο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δεν εχουμε αλλο δρομο απο την αγαπη! Μολις κυκλοφορησε το νεο βιβλιο του Μακαριστου Μητροπολιτη Σισανιου και Σιατιστης Παυλου

ΜΟΛΙΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕΗ αγάπη είναι, η ζωή και η ζωή έχει αξία όταν βιώνεται σαν αγάπη. Οι εγωισμοί, ο φθόνος, οι ιδιοτροπίες, που διώχνουν την αγάπη απ' την καρδιά μας, είναι … [...]