Η Εορτή του Αγίου Πρωτομάρτυρος Στεφάνου στην Ι.Μ. Κυδωνίας (ΦΩΤΟ)

Την Πέμπτη μετά την κατά Σάρκα του Κυρίου Γέννηση, 27 Δεκεμβρίου ε.έ., ημέρα μνήμης και τιμής του Πρωτομάρτυρος και Αρχιδιακόνου Στεφάνου, Θεοδώρου του Γραπτού και Θεοδώρου Κων/πόλεως, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός, χοροστάτησε του Όρθρου και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, εις τον ομώνυμο Ιερό Ναό στον Κουμπέ Χανίων όπου διακονούν ο Πρωτ. Ιωάννης Τσιτσιρίδης ως ιερατικώς προϊστάμενος και ο π. Νεκτάριος Βαϊγκούσης ως συνεφημέριος.
Στη Θεία Λειτουργία πήραν μέρος επίσης ο Πρωτοσύγκελλος Αρχιμ. Δαμασκηνός Λιονάκης, ο Πρωτ. Μιχαήλ Μπακατσάκης, ο Πρωτ. Εμμανουήλ Παπαδοκωνσταντάκης, ο Πρωτ. Αντώνιος Κουκουράκης, ο Πρωτ. Βασίλειος Φραγκιαδάκης, ο Πρεσβ. Γεώργιος Μπαντουράκης, ο Πρεβ. Ευάγγελος Γενάρης, ο Πρεσβ. Αλέξανδρος Ξηρουχάκης και ο Διάκονος Δημήτριος Δερμιτζάκης ενώ μεταξύ του κόσμου που από πολύ νωρίς κατέκλυσε το Ναό, παρέστησαν και εκπρόσωποι φορέων του τόπου μας.
Πριν της απολύσεως ο Εφημέριος του Ναού Πρωτ. Ιωάννης Τσιτσιρίδης αφού ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο, τον Πρωτοσύγκελλο, όλους τους Κληρικούς και τον κόσμο, προσέφερε στον Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου ένα αναμνηστικό δώρο της Ενορίας ως ένδειξη ευγνωμοσύνης.
”Ο Άγιος Στέφανος ήταν και εκείνος άνθρωπος ομοιοπαθής όπως και εμείς, εντούτοις ως σκεύος εκλογής του Θεού που είμαστε όλοι το ίδιο, καλείται να διακονήσει το Λόγο του Θεού, να ορθοτομήσει το Λόγο της Αληθείας στον κόσμο. Η αλήθεια ταυτίζεται με το πρόσωπο του Χριστού, και εμείς οφείλουμε να ακολουθήσουμε αυτή την αλήθεια όπως το έκανε και ο Άγιος Στέφανος”, ανέφερε μεταξύ άλλων στο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος.
Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε ο μέγας πανηγυρικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Μητροπόλεως Πρωτ. Γεωργίου Περάκη συμπροσευχουμένων του Πρωτ. Ιωάννου Τσιτσιρίδη, του Πρωτ. Εμμανουήλ Τζατζάνη, του Πρωτ. Ιωάννου Δρακακάκη, του Πρωτ. Νικολάου Πατσουράκη, του Πρεσβ. Ιωάννου Τσαπάκου, του Πρεσβ. Νεκταρίου Βαϊγκούση και του Πρεσβ. Αλεξάνδρου Ξηρουχάκη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τον τελευταίο λόγο τον έχει ο Θεός

Του Ιερομ. Γεωργίου Αλευρά στην Romfea.grΔικαίου της Ιεράς Σκήτης Καυσοκαλυβίων Αγίου Όρους Όταν ένας λαός δεν διδάσκεται από την ιστορία, δυστυχώς εκείνη … [...]