Η εορτή των Αγίων Αποστόλων Βαρνάβα και Βαρθολομαίου στο Κολουέζι (ΦΩΤΟ)

Πανηγυρική Θεία Λειτουργία τελέστηκε σήμερα, Τρίτη 11 Ιουνίου επί τη εορτή των Αγίων Αποστόλων Βαρνάβα και Βαρθολομαίου στο Κολουέζι.
Το όνομα του Αγίου Αποστόλου Βαρνάβα φέρει και ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής των Αγίων Αποστόλων Τσιαμπουλα στο Κολουέζι, ιδρυθείσα προ πενταετίας και λειτουργεί άψογα με 10 νέους Αφρικανούς μοναχούς.
Το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κατάγκας κ. Μελέτιος προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, πλαισιούμενος από τους πατέρες της Μονής.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στην τράπεζα της Μονής ο Σεβασμιώτατςο ευχήθηκε στον άγιο Καθηγούμενο να μακροημερεύει εν αγιασμώ και ευλογία και να οδηγεί όχι μόνο τους μοναχούς αλλά και τους πιστούς που καταφθάνουν και εναποθέτουν τα κρίματά τους στο πετραχήλι του.
Τέλος να σημειωθεί ότι αρκετοί πιστοί κατέφθασαν να χαιρετήσουν και ευχηθούν στον άγιο Καθηγούμενο, τον οποίον θεωρούν πλέον ως πνευματικό τους πατέρα.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Πνευματικά Αναγνώσματα • Re: Σήμερα είναι :Τη ΙΗ΄ (18η) Ιουνίου, μνήμη του Αγίου Μάρτυρος ΛΕΟΝΤΙΟΥ και των συν αυτώ ΥΠΑΤΙΟΥ και ΘΕΟΔΟΥΛΟΥ.

Λεόντιος ο Άγιος κατήγετο μεν από την Ελλάδα, έζησε δε κατά τους χρόνους του βασιλέως Ουεσπασιανού, εν έτει ο΄ (70). Και επειδή είχεν ανδρείαν και ρώμην φυσικήν, η οποία … [...]