Η εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου στην Ι.Μ. Παναγίας Χοζοβιώτισσας (ΦΩΤΟ)

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και βυζαντινή μεγαλοπρέπεια εορτάσθηκε στο σπηλαιώδες Καθολικό της Ιεράς Μονής Χοζοβιωτίσσης Αμοργού, η εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου, αλλά και η έλευση της θαυματουργής Εικόνας της Θεοτόκου στο Νησί της Αμοργού από την Ιερά Μονή Χοζεβά της Παλαιστίνηςπριν από 930 χρόνια, θέση που κατά την παράδοση επέλεξε η ίδια η Παναγία.
Πλήθος ευσεβών προσκυνητών τόσο από το Νησί της Αμοργού, όσο και από πολλά μέρη της πατρίδας μας προσήλθαν ευλαβικά στις Ιερές Ακολουθίες του Πανηγυρικού Εσπερινού, της Ιεράς Αγρυπνίας και της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας για να τιμήσουν το πρόσωπο της Μητέρας του Θεού και να αποδώσουν τον μύχιο σεβασμό τους στο πρόσωπο της κατά χάριν Μητέρας όλων των Χριστιανών.
Των Ιερών Ακολουθιών προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Επιφάνιος με τη συμμετοχή του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Πανοσ. Αρχιμ. Σπυρίδωνος Δεναξά, κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως, αλλά και κληρικών που έλκουν την καταγωγή τους από τη Νησί της Αμοργού, ανάμεσά τους ο Προϊστάμενος του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αθηνών Πρωτοπρ. π. Θωμάς Συνοδινός και ο Πανοσ. Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας και ΦιλαδελφείαςΑρχιμ. Επιφάνιος Αρβανίτης.
Το θείο λόγο κατά τον Πανηγυρικό Εσπερινό κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Επιφάνιος, ο οποίος αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Κυρίας Θεοτόκου και στην σκέπη που προσφέρει στο Νησί της Αμοργού, ενώ κατά την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, το θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσ. Αρχιμανδρίτης Επιφάνιος Αρβανίτης, ο οποίος αναφέρθηκε στην καθιέρωση και σημασία της εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου και στην αρετή της ταπείνωσης που είχε η Παναγία μας καθ΄ όλη την διάρκεια του βίου της.
Η Ιερά Μονή Παναγίας Χοζοβιωτίσσης Αμοργού ιδρύθηκε την περίοδο της Εικονομαχίας τον 9ο αι. και αποτελεί μοναδικό δημιούργημα της αιγιοπελαγίτικηςμοναστηριακή αρχιτεκτονικής, αλλά και πνευματικό ορόσημο του ελληνικού χώρου ανά τους αιώνες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ