Η Εορτή των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στην Ι.Μ. Καλαμαριάς (ΦΩΤΟ)

Για την Romfea.gr | Στέφανος Κατσιμάνης

Την Ιερά μνήμη των Αγίων Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ τίμησαν οι πιστοί της Ενορίας Παμμεγίστων Ταξιαρχών Καλαμαριάς (Κουρί).
Στη φετινή πανήγυρη ιδιαιτέρα ευλογία αποτέλεσε η έλευση της Τιμίας Κάρας της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας από την πόλη των Τρικάλων την οποία εκόμισε στην Καλαμαριά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος.
Την παραμονή της εορτής τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Τρισαρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αρούσας κ. Αγαθονίκου και συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου και Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου του και Ποιμενάρχου.
Ανήμερα της εορτής πραγματοποιήθηκε ο Πανηγυρικός Όρθρος και η Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου και συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου κ. Ιουστίνου.
Πλήθος λαού κατέκλυσε και τις δύο ημέρες τον Ιερό πανηγυρίζοντα Ναό.
Την όλη επίβλεψη της πανηγύρεως είχε ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αρχιμ. π. Διονύσιος Παπαναστασίου.
Να σημειωθεί ότι η Κάρα θα παραμείνει στον Ιερό Ναό μέχρι και την Κυριακή 11 Νοεμβρίου οπότε και μετά τη Θεία Λειτουργία θα αναχωρήσει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ζωή του Αγ. Ιωάννου του Χρυσοστόμου

Οι Άγιοι είναι τα ζωντανά παραδείγματα ανθρώπων που ακολούθησαν τα διδάγματα του Χριστού, των Αγίων Πατέρων και ήταν ενεργοί στα Μυστήρια της Εκκλησίας. Είναι εφικτό για … [...]

Ο ακούραστος ρήτορας

Ένας από τους τρεις Ιεράρχες και προστάτες των γραμμάτων που γιορτάζουμε σήμερα, είναι ο άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος. Ήταν ένας πολύ μορφωμένος άνθρωπος, αφού, από την … [...]