Η Εορτή των Ταξιαρχών στην Ι.Μ. Σιδηροκάστρου (ΦΩΤΟ)

Μέσα σε κλίμα κατάνυξης στο ακριτικό χωριό Αχλαδοχώρι της Ιεράς Μητροπόλεως Σιδηροκάστρου τελέστηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ και πασών των επουρανίων Δυνάμεων Ασωμάτων, χοροστατούντος του Μητροπολίτου κ. Μακαρίου.
Η ενορία του Αχλαδοχωρίου έχει αρκετούς Ναούς και μικρότερα Παρεκκλήσια δείγμα της ευσέβειας των κατοίκων.
Ο Ναός των Ταξιαρχών είναι κτίσμα περίπου του 1825-1830 επί Τουρκοκρατίας, απλή σε ρυθμό βασιλικής εξ ολοκλήρου με πέτρα και μάλιστα χαμηλά στη γη επειδή οι Τούρκοι απαγόρευαν τους περικαλλής ναούς.
Πλήθος πιστών προσήλθαν στην ακολουθία και πολλές εκ των κυριών ετοίμασαν παραδοσιακές Αρτοκλασίες και άλλα αγαθά όπου ευλογήθηκαν.
Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε σε Αναγνώστη ευσεβή νέο της ενορίας και ακολούθησε λιτανεία της Ι. Εικόνος ενώ ο Σεβασμιώτατος κ. Μακάριος μετέβη στις Σέρρες για τις εορτή των Ταξιαρχών όπου πανηγυρίζει ο Μητροπολιτικός Ναός της πόλεως.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ζωή του Αγ. Ιωάννου του Χρυσοστόμου

Οι Άγιοι είναι τα ζωντανά παραδείγματα ανθρώπων που ακολούθησαν τα διδάγματα του Χριστού, των Αγίων Πατέρων και ήταν ενεργοί στα Μυστήρια της Εκκλησίας. Είναι εφικτό για … [...]

Ο ακούραστος ρήτορας

Ένας από τους τρεις Ιεράρχες και προστάτες των γραμμάτων που γιορτάζουμε σήμερα, είναι ο άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος. Ήταν ένας πολύ μορφωμένος άνθρωπος, αφού, από την … [...]