Η εορτή των Χριστουγέννων στην Ι.Μ. Ιωαννίνων (ΦΩΤΟ)

Ιωάννινα | Γεώργιος Μέγας

Με την παρουσία πολυπληθούς εκκλησιάσματος, εορτάστηκε στα Γιάννενα η Δεσποτική εορτή της Γεννήσεως του Κυρίου μας.
Στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος πλαισιούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο του, Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου Θωμά Ανδρέου, τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο π. Λάμπρο Τσιάρα, τον Πρωτοπρεσβύτερο π. Σέργιο Μαρνέλο και τους διακόνους π. Καλλίνικο και π. Γρηγόριο.
Στην Θεία Λειτουργία παραβρέθηκε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Μάξιμος, ανέγνωσε ο ίδιος την Πατριαρχική Απόδειξη των Χριστουγέννων προς τον ευσεβή λαό των Ιωαννίνων ενώ στο τέλος ομίλησε με λόγια καρδιάς για το Σεπτό Οικουμενικό Πατριαρχείο ζητώντας από τους πιστούς να εύχονται πάντοτε για τον Οικουμενικό μας Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, κλήρος και λαός μετέβησαν στην αίθουσα του Θρόνου της Μητροπόλεως Ιωαννίνων όπου άπαντες αντάλλαξαν εόρτιες ευχές με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιωαννίνων δεχόμενοι το παραδοσιακό Χριστουγεννιάτικο κέρασμα.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Πνευματικά Αναγνώσματα • Re: Σήμερα είναι :Τη ΚΑ΄ (21η) του αυτού μηνός, μνήμη του Οσίου Πατρός ημών ΜΑΞΙΜΟΥ του Ομολογητού.

Μάξιμος ο θαυμάσιος Πατήρ ημών έζη κατά τους χρόνους του βασιλέως Ηρακλείου εν έτει χμ΄ (640) έφθασε δε και μέχρι των ημερών των διαδόχων αυτού. Εγεννήθη εις την βασιλίδα … [...]