Η επέτειος του ''ΟΧΙ'' στην Φλώρινα (ΦΩΤΟ)

Φλώρινα | Νίκος Κωνσταντινίδης

Με την πρέπουσα λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν στην ήδη χειμωνιάτικη Φλώρινα, σήμερα, Σάββατο 28 Οκτωβρίου, εκδηλώσεις, τόσο επί τη εορτή της Αγίας Σκέπης όσο και της Εθνικής Επετείου του 1940.
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος, την οποία τέλεσε ο Αρχ. Αιμιλιανός Δημητρίου, ενώ παρόν ήταν και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας κ. Θεοκλήτος, ο οποίος εκκλησιάστηκε και προσευχήθηκε.
Ακολούθησε Πανηγυρική Δοξολογία προεξάρχοντος του κ.Θεοκλήτου, ενώ στη σύντομη προσλαλιά του ο οικείος Ποιμενάρχης αναφέρθηκε τόσο στην ειρήνη που πρέπει να πρεσβεύει στα έθνη, όσο και στους αμυντικούς αγώνες που έδωσε η Πατρίδα μας εναντίον των κατακτητών.
Στην συνέχεια ο κ. Θεόκλητος μετέβει στην κεντρική πλατεία της πόλης όπου πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση, ενώ ακολούθησε η καθιερωμένη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση.
Αξίζει να αναφερθεί πως στις εκδηλώσεις ήταν παρούσα σύσσωμη η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του τόπου και πλήθος πιστών.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Μωυσέως Ωδή

Ανάμεσα στις πιο αγαπητές μορφές των προσφάτως κοιμηθέντων αγιορειτών Πατέρων συγκαταλέγεται ο Γέρων Μωυσής Αγιορείτης. Η ακτινοβολία τόσο της προσωπικότητάς του όσο και … [...]

Διορθόδοξο Συνέδριο στην Πάτρα (ΦΩΤΟ)

Μὲ ἐπιτυχία ξεκίνησαν τήν Παρασκευή 17.11.2017, οἱ ἐργασίες τοῦ Διορθόδοξου Συνεδρίου μὲ θέμα: «Εὑρήκαμε τὸν Μεσσίαν: Τὸ μήνυμα τοῦ Ἀποστόλου Ἀνδρέου στὸν σύγχρονο … [...]