Η Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου στην Ορθόδοξη Πατριαρχική Σχολή στη Ναϊρόμπη (ΦΩΤΟ)

Τελέσθηκε σήμερα στον Ιερό Ναό της Πατριαρχικής Σχολής, με το αρχαίο τυπικό της ακολουθίας, η Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου.
Της ευχαριστηριακής αυτής λατρευτικής συνάξεως προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Μακάριος με τη συμμετοχή ιερέων, καθηγητών και μαθητών της Σχολής.
Η λειτουργία, με την καθοδήγηση και εποπτεία του Σεβασμιώτατου, τελέσθηκε ακόμα τρεις φορές στο παρελθόν.
Ως καθοδηγητής της Τελετουργικής ο Σεβασμιώτατος προσπαθεί να μεταφέρει στους ιεροσπουδαστές, που φοιτούν από διάφορες χώρες της αφρικανικής ηπείρου, την αυθεντική λειτουργική παράδοση της Ορθοδόξου Εκκλησίας.
Ανακοίνωσε, μάλιστα, ότι σύντομα θα κυκλοφορήσει η λειτουργία αυτή στα Σουαχίλι, όπως έγινε και με τις άλλες θείες λειτουργίες και ακολουθίες που κυκλοφόρησαν σε διάφορες διαλέκτους της Αφρικής.
Ο Σεβασμιώτατος κήρυξε από την επιστολή του Αγίου Ιακώβου κεφ. 1, στιχ. 1 – 18. Σημειώνουμε ότι εκτός από τους ιεροσπουδαστές τη Θεία Λειτουργία παρακολούθησαν ιερείς της ευρύτερης περιοχής Ναϊρόμπης και περιχώρων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δεν έκανε σκλάβο

Ο Θεός όλους τους ανθρώπους τους έπλασε ελεύθερους. Κανένα δεν έκανε σκλάβο η φύση.   Αλκιδάμας (Αρχαίος Έλληνας σοφιστής) … [...]

11293 – Γέροντα, πως είναι η Παναγία;

Ο ιερομόναχος Χρυσόστομος της Ιεράς Μονής Κουτλουμουσίου του Αγίου Όρους περιγράφει την ερώτηση που έκανε ο Γέροντας Χριστόδουλος και ηγούμενος της μονής στον Γέροντα … [...]