Η ΘΕΣΣΑΛΙΚΗ ΓΗ ΔΕΧΤΗΚΕ ΣΤΑ ΣΠΛΑΧΝΑ ΤΗΣ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΗΣ Ι.Μ.ΣΤΑΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΕΩΡΩΝ

 
Με βαθυτάτη συγκίνηση τελέστηκε η Εξόδιος Ακολουθία του Σεπτού Ποιμενάρχου μας, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου. Πλήθος Αρχιερέων έδωσε το παρών στο τελευταίο αντίο, όπως και Ιερείς, Ιερομόναχοι, Μοναχοί και Μοναχές που έσπευσαν από διάφορα σημεία της Ελλάδας. Πολιτικοί εκπρόσωποι της Περιφέρειας, τα σώματα ασφαλείας και απλός λαός, ήταν εκεί ώστε να συνοδεύσουν στην τελευταία του κατοικία τον πνευματικό τους πατέρα, που τους αγάπησε αλλα και που τον αγάπησαν τόσο!
 
Επικήδειο λόγο εκφώνησαν ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος Επίσκοπος Μεθώνης κ. Κλήμης, ο βαθιά συγκινημένος Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας Αρχιμ. Νήφων Καψάλης, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός και ο Δήμαρχος Καλαμπάκας κ. Χρήστος Σινάνης.
 
Κατά την έξοδο του σκηνώματος του Σεβασμιωτάτου, σχηματίστηκε πομπή υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Καλαμπάκας και αγήματος της ΣΜΥ με πλήθος κόσμου να ακολουθεί εώς το Δημαρχείο της πόλεως από όπου και ξεκίνησε η αυτοκινητοπομπή με προορισμό την Ι.Μ.Αγ. Θεοδώρων όπου και ενταφιάστηκε.
 
Σεμνέ και ταπεινέ μας πατέρα, παρά τα 85 σου χρόνια, μας άφησες νωρίς. Παρηγοριά όλων, το σίγουρο ραντεβού στην Ανάσταση!
ΑΙΩΝΙΑ ΣΟΥ Η ΜΝΗΜΗ
 
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ – ΟΙ ΕΠΙΚΗΔΕΙΟΙ ΛΟΓΟΙ ΣΕ ΗΧΗΤΙΚΟ – ΒΙΝΤΕΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εκεί που δεν φαίνεται o Θεός

Εκεί που δεν φαίνεται ο Θεός,στη πραγματικότητα υπάρχει!Εκεί που νομίζεις ότι είσαι μόνος,εκεί είναι που σε περιτριγυρίζει ο Θεός.Εκεί που λες ότι κανείς δεν σε ακούσει, … [...]

«Αναζητώντας την Αγιότητα»

Σύμφωνα με τον π. Αλέξανδρο Σμέμαν: «Η αγιότητα των αγίων δεν είναι παρά η αποκάλυψη και η πραγματοποίηση της αγιότητας που ο καθένας μας έλαβε κατά την ημέρα του … [...]