Η Θεσσαλονίκη υποδέχθηκε την Παναγία ''του Όρους των Ελαιών'' και τον Τίμιο Σταυρό (ΦΩΤΟ)

Θεσσαλονίκη | Χρήστος Καναρόπουλος

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια ξεκίνησε το πρόγραμμα εορτασμού για τον Πολιούχο της Θεσσαλονίκης άγιο ένδοξο Μεγαλομάρτυρα Δημήτριο, με την πάνδημη υποδοχή της Ιερής Εικόνας της Παναγίας του όρους των Ελαιών και του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού του Παναγίου Τάφου από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.
Η τελετή έλαβε χώρα μπροστά στον Λευκό Πύργο, όπου τα Ιερά Σεβάσματα μεταφέρθηκαν με σκάφος του Ελληνικού Ναυτικού και εκομίσθησαν από τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Λύδδης κ. Δημήτριο του Πατριαρχείο του Ιεροσολύμων για να υποδεχθεί ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος, επικεφαλής του Ιερού Κλήρου της αποστολικής Μητροπόλεως και του ευλαβούς Λαού.
Ο ερχομός των Ιερών Σεβασμάτων στη Θεσσαλονίκη έρχεται να λαμπρύνει έτι δε περισσότερο τον μεγάλο εορτασμό της Θεσσαλονίκης για τον Άγιο Δημήτριο τον μυροβλήτη.
Ακολούθως η λιτανευτική πομπή εν μέσω κεντρικών οδών του κέντρου της Πόλεως κατευθύνθηκε στον πανηγυρίζοντα ιστορικό Ναό και σύμβολο της Θεσσαλονίκης, όπου και τελέστηκε δοξολογία επί την υποδοχή.
Σε αυτήν συμμετείχαν οι Φιλαρμονικές Μπάντες του Δήμου Θεσσαλονίκης, του Στρατού και της Αστυνομίας, εκπρόσωποι Πολιστικών Φορέων, του Ερυθρού Σταυρού και της Αστυνομίας, κ.α.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ

Υπήρξε ένας από τους δώδεκα. Και μάλιστα επίλεκτο μέλος της αγίας αυτής ομάδος. Την πρώτη γνωριμία του με τον Χριστό μας την παρουσιάζει ο Ευαγγελιστής Ιωάννης με τούτα … [...]

Ἡ προδοσία τῆς Όρθοδοξίας

Γράφει ὁ Διονύσης Μακρῆς Ἀπὸ τὴν τοποθέτηση τοῦ διευθυντῆ τῆς ΜΚΟ τῆς Ἀρχιεπισκοπῆς «Ἀποστολὴ» Κων. Δήμτσα ὡς Πολιτικοῦ Διοικητῆ τοῦ Ἁγίου Ὄρους, παρὰ … [...]

Η αγάπη ου ζητεί τα εαυτής

  Ο Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος, αναλύοντας την Α΄ Προς Κορινθίους Επιστολή του Αποστόλου Παύλου, τονίζει ότι η αγάπη που ζητεί τα εαυτής παύει να είναι αγάπη … [...]