Η Ιερά Σύνοδος του ''Πατριαρχείο Κιέβου'' άλλαξε τον τίτλο του Φιλαρέτου

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης

Νέα δεδομένα έχουμε από σήμερα για την εκκλησιαστική κατάσταση στην Ουκρανία, μετά την σημερινή συνεδρία της Ιεράς Συνόδου του λεγόμενου “Πατριαρχείου Κιέβου”.
Σύμφωνα με πληροφορίες η Ιερά Σύνοδος ενέκρινε μετά από πολυώρη συζήτηση, ο λεγόμενος Πατριάρχης Κιέβου Φιλάρετος Ντενισένκο να έχει τον τίτλο του Μητροπολίτη.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πλήρης τίτλος θα είναι: Αγιώτατος και Μακαριώτατος (όνομα), Αρχιεπίσκοπος και Μητροπολίτης Κιέβου – μητρός πόλεων Ρωσσικών, Γαλικίας, Πατριάρχης πάσης Ρως-Ουκρανίας, Ιεροαρχιμανδρίτης των Λαυρών της Κοιμήσεως Κιέβο-Σπηλαίων και του Ποτσάεβο.
Να αναφερθεί ότι στις σχέσεις του με τις άλλες Τοπικές Εκκλησίες ο τίτλος θα είναι: Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ρωσό-Ουκρανίας
Επίσης η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε να καλέσει τους πιστούς του “Πατριαρχείου Κιέβου” να συνεχίσουν να προσεύχονται για τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο και την ενότητα της Ουκρανίας δια του τόμου της αυτοκεφαλίας.
Ακόμη εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη και την Ιερά Σύνοδο του Πατριαρχείου για τις αποφάσεις της 11ης Οκτωβρίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Πότε η ύλη φέρνει χαρά.

Η σύναξη πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή, την 16 Νοεμβρίου 2018. Αρχιμανδρίτης Ιωάννης Καρασακαλίδης. … [...]

Είναι το σχολείο μου

Η ζωή είναι το σχολείο μου. Προσπαθώ να αριστεύσω, ακολουθώντας το δρόμο της τιμής.   Άλκοτ Άμος (Αμερικανός φιλόσοφος)     … [...]

Χειμερινές εικόνες

Καλημέρα με μία όμορφη εικόνα από τα ορεινά μας που ντύθηκαν τα χειμερινά τούς. Περτούλι σήμερα.   … [...]