Η Ι.Μ. Επανωσήφη τίμησε τον Προστάτη και Έφορο της, Άγιο Γεώργιο (ΦΩΤΟ)

Με την πάνδημη συμμετοχή του κόσμου και την πρέπουσα θρησκευτική ευλάβεια και τάξη, η Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Επανωφήφη εόρτασε στις 2 και 3 Νοεμβρίου ε.ε. την εορτή της Ανακομιδής του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου και θαυματουργού.
Το Σάββατο 2 Νοεμβρίου τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετά των εγκωμίων του Αγίου Γεωργίου ενώπιον της θαυματουργού εικόνος, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κνωσσού κ. Προδρόμου, ο οποίος κήρυξε και τον θείο Λόγο.
Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κνωσσού κ. Πρόδρομος γνωστός για την μεστότητα και γλαφυρότητά του, στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στον βίο και το μαρτύριο του Αγίου Γεωργίου, στην τιμή των ιερών λειψάνων και στην δύναμη της συχγώρησης στην ζωή του χριστιανού.
Αναφέρθηκε επίσης στην παρουσία της Μονής Επανωσήφη στο διάβα των αιώνων και την προσφορά της στους αγώνες τους Γένους και στην Εκκλησία της Κρήτης.
Με ιδιαίτερη συγκίνηση έκανε αναφορά στους Επισκόπους της Μονής που κόσμησαν και κοσμούν το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο και την Εκκλησία της Κρήτης, όπως οι μακαριστοί Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ευγένιος, οι Μητροπολίτες Γορτύνης και Αρκαδίας Κύριλλος, Αγίου Φραγκίσκου Αντώνιος, Πέτρας και Χερρονήσου Νεκτάριος, Ιεραπύτνης και Σητείας Ευγένιος, Ολύμπου Άνθιμος και αυτοί που διακονούν την Εκκλησία μέχρι σήμερα Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος, τους Μητροπολίτες Αυστρίας κ. Αρσένιο, Σικάγου κ. Ναθαναήλ και τον Επίσκοπο Απαμείας κ. Παΐσιο.
Ο Καθηγούμενος της Μονής Αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κνωσσού για την παρουσία του κατά τον Εσπερινό της εορτής και εξέφρασε για μία ακόμη φορά τις ευχές του για την πρόσφατη εκλογή και χειροτονία του, ζητώντας του παράλληλα και ως Επίσκοπος πλέον, να αγαπά και να προστατεύει την Μονή.
Ιδιαίτερη επίσης ήταν και η αναφορά του Ηγουμένου στον Πνευματικό Πατέρα του Θεοφιλεστάτου και λίαν αγαπητού φίλου της Μονής Επανωσήφη, Παν. Αρχιμανδρίτη Μεθοδίου Σαμαριτάκη Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Αγίας Ειρήνης της Χρυσοβαλάντου Ηρακλείου και στην αγάπη του για τα νέα παιδιά και τους νέους Μοναχούς.
Σε ανάμνηση της πρώτης του χοροστασίας ως Επισκόπου στην Μονή ο Ηγούμενος δώρισε του δώρησε πιστό αντίγραφο Αρχιερατικής ράβδου εκ του Σκευοφυλακίου.
Στον Εσπερινό παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων οι Βουλευτές Ηρακλείου κ.κ. Χάρης Μαμουλάκης και Ηλίας Λογιαδης, εκπρόσωποι της Περιφέρειας Κρήτης και των Δήμων Ηρακλείου και Αρχανών – Αστερουσίων κ.α..
Η Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου προσέφερε πλούσιο κέρασμα και ακολούθησε Τράπεζα προς τιμή του νέου Επισκόπου Κνωσσού κ. Προδρόμου και των λοιπών επισήμων.
Την Κυριακή 3 Νοεμβρίου ε.ε. τελέσθηκε ο Όρθρος, η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία καθώς και η λιτάνευση των Ιερών Λειψάνων της Μονής και η ευλόγηση των άρτων χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ειρηναίου, επισήμων και πλήθος κόσμου από την ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου και όχι μόνο.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος απένειμε το οφφίκιο του Πνευματικού σε τρεις Πατέρες της Μονής, στους Αρχιμανδρίτες Θεοφύλακτο, Διονύσιο και Ειρηναίο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

12752 – Το Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης τίμησε τη προσφορά ενός σπουδαίου μελετητή του Αγίου Όρους

Ένας παλαιογράφος και κωδικολόγος με 50 χρόνια εμπειρίας στη μελέτη των βιβλιοθηκών του Αγίου ΌρουςΤο έργο του διαπρεπούς και διεθνούς κύρους παλαιογράφου και κωδικολόγου … [...]

12748 – Ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου δίδαξε σε μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς υποτρόφους στο Βατοπαίδι

Την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου ε.ε. ο Σεβ. Μητροπολίτης Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος επισκέφθηκε την Ιερά Μονή Βατοπαιδίου Αγίου Όρους, προκειμένου να συμμετάσχη ως διδάσκων … [...]